ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β΄Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των ΜΕΤΑρρυθμιστών- Σπ. Λυκούδης: Επιμένουμε στο νέο ενιαίο φορέα της Προοδευτικής Παράταξης

Lykoudis_Syndiaskepsi

«Μπορούμε να συμβάλλουμε καταλυτικά στη συγκρότηση μιας ισχυρής, σύγχρονης, δημοκρατικής, φιλελεύθερης, μεταρρυθμιστικής, κοινωνικής και ευρωπαϊκής Αριστεράς  που χρειάζεται η χώρα. Ως συστατικό, απαραίτητο στοιχείο της Κεντροαριστεράς και της ευρύτερης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης», τόνισε ο Σπύρος Λυκούδης, ανοίγοντας τις εργασίες της Β’ Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης των Μεταρρυθμιστών, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Χρειαζόμαστε, πρόσθεσε,  βαθύτατες διαρθρωτικές αλλαγές παντού. Πρωτίστως στο πολιτικό σύστημα και το κράτος. Ως Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς κεντρικός μας στόχος είναι να αλλάξουμε ριζικά τη χώρα με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, για να πλησιάσουμε το όραμά μας για μια Ελλάδα δημοκρατική, σύγχρονη, πραγματικά Ευρωπαϊκή, κοινωνικά δίκαιη.

«Χρειαζόμαστε μια πραγματική Επανάσταση στην πολιτική μας κουλτούρα, σε κατεστημένες νοοτροπίες και  συμπεριφορές που κρατούν τη χώρα δέσμια φαντασιώσεων και προκαταλήψεων. Η μάχη για την Αναγέννηση της χώρας είναι και δική μας μάχη. Αξίζει να τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είμαι πεπεισμένος ότι οι εργασίες της σημερινής μας Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης θα είναι γόνιμες και αποδοτικές κι ότι θα αποτελέσουν την αφετηρία για νέες προσπάθειες». Ολόκληρη η ομιλία του Σπύρου Λυκούδη

Οι πολιτικές  θέσεις  των ΜΕΤΑρρυθμιστών, που συζητούνται στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη

Στις πολιτικές θέσεις, επαναλαμβάνεται ο οδικός χάρτης για την ίδρυση ενός νέου φορέα της Προοδευτικής Παράταξης: Συγκεκριμένα προτείνεται:

Τα βασικά σημεία της πρότασης του οδικού χάρτη που παρουσίασε ο Σπύρος Λυκούδης για τη συγκρότηση του νέου φορέα εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και μπορεί να αποτελέσουν την βάση για τις επόμενες κινήσεις:

  1. Δημόσια πολιτική δήλωση όλων για την στόχευση συγκρότησης νέου και ενιαίου φορέα.
  2. Προσωρινό Πολιτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των επικεφαλής κομμάτων, κινήσεων, στελεχών του χώρου κτλ. Δεν συγκροτείται στη βάση συσχετισμών πλειοψηφιών και μειοψηφιών, γιατί δεν είναι όργανο πολιτικών αποφάσεων, αλλά συμβολικό και ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας.
  3. Πανελλαδική εξόρμηση με ανοιχτές συγκεντρώσεις για το μήνυμα της ενότητας, της αποφασιστικότητας, της ελπίδας και της προοπτικής.
  4. Εκλογή ηγεσίας από τη βάση με συμφωνημένες διαδικασίες και με τη σαφή δέσμευση όλων ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα και θα συμμετάσχουν στο Νέο Φορέα.
  5. Ιδρυτικό Συνέδριο του Νέου Φορέα για Καταστατικό, έγκριση Κυβερνητικού Προγράμματος και τα συναφή.

Ολόκληρο το κείμενο των θέσεων

Στην συνδιάσκεψη εγκρίθηκε Πολιτική Απόφαση και εκλέχθηκε νέα Συντονιστική Επιτροπή.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top