ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βενεζουέλα: Νέο blackout βυθίζει στο σκοτάδι τα δύο τρίτα της χώρας

caracas-blackout

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπό τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε την Δευτέρα μια νέα «επίθεση» εναντίον του κεντρικού υδροηλεκτρικού σταθμού της χώρας στο Γκουρί (νότια) για να εξηγήσει τη βλάβη, που βύθισε στο σκοτάδι τα δύο τρίτα της χώρας, στο δεύτερο εκτεταμένο μπλακάουτ που σημειώνεται αυτόν τον μήνα.

Ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες επανέλαβε τον γνώριμο πια ισχυρισμό ότι η κυβερνοεπίθεση και όχι η κακή συντήρηση των υποδομών φταίει για το νέο μπλάκαουτ. «Υπήρξαμε θύματα μιας επίθεσης κατά του συστήματος παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και πιο συγκεκριμένα εναντίον της μονάδας του Γκουρί» είπε ο Ροντρίγκες, σε τηλεοπτική παρέμβασή του.

Το πρώτο μπλακ άουτ σημειώθηκε στις 7 Μαρτίου δημιουργώντας πολλά προβλήματα. Είχε προκαλέσει τον θάνατο 15 ασθενών στα νοσοκομεία, τη στιγμή που οι κάτοικοι της Βενεζουέλας δεν είχαν φως, νερό, μέσα συγκοινωνίας και επικοινωνίας και συνάντησαν όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης.

Το  blackout της Δευτέρας σημειώθηκε στις 13.20 και αποκαταστάθηκε στις 21.50 τοπική ώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/BBC.COM

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top