ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο συλλαμβάνει στελέχη της αντιπολίτευσης

Leopoldo Lopez

Λίγες ώρες μετά τις εκλογές-παρωδία που βάφτηκαν με αίμα, οι μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας πήραν τον πρώην δήμαρχο του Καράκας και ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης Αντόνιο Λεντέζμα, από το σπίτι του όπου βρισκόταν υπό περιορισμό, σύμφωνα με tweets της συζύγου και των παιδιών του.

Ο πρώην δήμαρχος του Καράκας και ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης Αντόνιο Λεντέζμα

Ο πρώην δήμαρχος του Καράκας και ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης Αντόνιο Λεντέζμα

Νωρίτερα η σύζυγος του Λεοπόλντο Λόπεζ ενημέρωσε επίσης μέσω Twitter: «Μόλις πήραν τον Λεοπόλντο από το σπίτι. Δεν ξέρουμε πού είναι ή που τον πηγαίνουν. Ο Μαδούρο είναι υπεύθυνος αν του συμβεί κάτι» έγραψε η Λίλιαν Τιντόρι.

Ο Λόπεζ είχε βγει από την φυλακή και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η Τιντόρι ανέβασε βίντεο που δείχνει την στιγμή της σύλληψης.
Δεν έχει επιβεβαιωθεί ποιος τον συνέλαβε και πού οδηγείται, αλλά το βίντεο δείχνει ότι το αυτοκίνητο στο οποίο τον απομακρύνουν έχει γραμμένα τα αρχικά «SEBIN» που είναι η συντομογραφία της μυστικής υπηρεσίας της Βενεζουέλας.

πηγή cnn.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top