ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βενεζουέλα: Συλλήψεις για «απόπειρα πραξικοπήματος» – Ανάπτυξη στρατού για εγγύηση «εσωτερικής ασφάλειας»

venezuela-dictadura

Ο στρατός της Βενεζουέλας απέτρεψε «τρομοκρατική» επίθεση σε στρατιωτική βάση στην πόλη Βαλένσια, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχηγών του στρατού, μετά την δημοσίευση βίντεο με άντρες ντυμένους στρατιωτικά να διακηρύσσουν «ανταρσία» του στρατού.

Σύμφωνα με τις αρχές, έγιναν αρκετές συλλήψεις μετά από αναφορές σε πυροβολισμούς κοντά στη βάση Φρούριο Παραμακάι που χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις FANB.

«Οι FANB μας απέκρουσαν με επιτυχία μια παραστρατιωτική εγκληματική τρομοκρατική επίθεση, οι 7 που συνελήφθησαν δίνουν πληροφορίες!» έγραψε στο Twitter ο υποναύαρχος Remigio Ceballos, επικεφαλής της διοίκησης στρατηγικών επιχειρήσεων του στρατού.

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων υπουργός άμυνας Vladimir Padrino έγραψε «Δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα εναντίον των FANB…Προσπάθησαν να επιτεθούν με τρομοκρατική επίθεση. Δεν είναι ικανοί.»

Τοπικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης μίλησαν για πιθανή στρατιωτική εξέγερση στην πόλη κατά του προέδρου Μαδούρο, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ένας άνδρας που δήλωσε ότι είναι λοχαγός του στρατού ανακοίνωση «νόμιμη εξέγερση .. για να απορριφθεί η δολοφονική τυραννία του Νικολάς Μαδούρο». Μιλώντας με άλλους 15 άνδρες με ρούχα παραλλαγής απαίτησε μεταβατική κυβέρνηση και «ελεύθερες εκλογές».

Ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Diosdado Cabello ήταν ο πρώτος που έκανε την αναφορά στο Twitter. Είπε ότι αναπτύχθηκαν στρατεύματα για να «εξασφαλίσουν την εσωτερική ασφάλεια» και ότι υπήρχε «απόλυτη ομαλότητα σε άλλες στρατιωτικές μονάδες της χώρας».

Εξάλλου την Κυριακή, μετά την καθαίρεση της γενικής εισαγγελέως Λουίσα Ορτέγκα, η νέα Εθνοσυνέλευση προχώρησε στη δημιουργία «επιτροπής αλήθειας» για την διερεύνηση εγκλημάτων στη διάρκεια της παρατεταμένης πολιτικής κρίσης στη χώρα.

πηγή afp.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top