ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιετνάμ: Δεν κατέληξαν σε συμφωνία Τραμπ-Κιμ

trump-kim-hanoi3

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία στην δεύτερη σύνοδο κορυφής στο Βιετνάμ, αλλά οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες θα συνεχιστούν στο μέλλον, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς που είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου.

Παρ’ όλα αυτά η Σάντερς περιέγραψε τις συναντήσεις Τραμπ και Κιμ «πολύ καλές και εποικοδομητικές».

Ο Τραμπ και Κιμ έφυγαν από το ξενοδοχείο όπου έγιναν οι διαπραγματεύσεις αρκετά νωρίτερα από την προγραμματισμένη αναχώρηση και ακυρώθηκε η τελετή για την υπογραφή κοινού ανακοινωθέντος.

Αναμενόταν ότι οι ηγέτες θα παρευρίσκονταν σε γεύμα εργασίας και τελετή υπογραφής κοινού ανακοινωθέντος στο ξενοδοχείο Metropole του Ανόι. Αντ’ αυτού εγκατέλειψαν το ξενοδοχείο με διαφορετικές αυτοκινητοπομπές με διαφορά λίγων λεπτών.

Πριν την αναχώρηση του Τραμπ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι υπήρξε «αλλαγή προγράμματος» αλλά δεν εξηγήθηκε ο λόγος για την αλλαγή ή το αν υπήρξαν συμφωνίες.

Ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε συνέντευξη τύπου δύο ώρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό πριν την αναχώρησή του από το Ανόι.

Στην συνέντευξη είπε ότι δεν κατέληξαν σε συμφωνία εξαιτίας των απαιτήσεων της Βόρειας Κορέας να αρθούν οι κυρώσεις εναντίον της χώρας. «Βασικά ήθελαν να αρθούν στην ολότητά τους οι κυρώσεις, αλλά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό…έπρεπε να φύγουμε» είπε ο Τραμπ.

 

associated press/reuters

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top