ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Βλέπει» ενδεχόμενο 4ου μνημονίου o Π. Σκουρλέτης, αλλά το… διαψεύδει και επιτίθεται στα «συστημικά ΜΜΕ»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλάει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, που διοργανώνει η Οργάνωση Μελών Ηλιούπολης ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις “Νέες προκλήσεις για την Ανάπτυξη, την Αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία”, στο Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, Τετάρτη 5 Απριλίου 2017. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μια δήλωση με την οποία αφήνει να εννοηθεί ότι επίκειται 4ο μνημόνιο, έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ,  στην Ηλιούπολη με θέμα «Οι νέες προκλήσεις, για την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία»

Συγκεκριμένα ο υπυοργός Εσωτερικών, είπε:«Ακούγεται αυτές τις ώρες που μιλάμε από κάποιες φωνές ότι ενδεχομένως να χρειαζόμαστε άλλο ένα μνημόνιο. Μα αυτό δεν λέγαμε, το 2010, το 2011, ότι η αποτυχία αυτής της πολιτικής είναι ότι γεννάει την ανάγκη για μια νέα συνταγή ακριβώς ίδια με την προηγούμενη, για ένα νέο Μνημόνιο, για μια ανακύκλωση της λιτότητας. Νομίζω ότι βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή την στιγμή. Δεν το γνωρίζαμε όταν αναλαμβάναμε την κυβέρνηση; Βεβαίως και το γνωρίζαμε», δήλωσε.

Ωστόσο,μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης, επιτέθηκε στα «συστημικά μέσα ενημέρωσης, σε συνεργασία με την τρόικα εσωτερικού», ότι ερμήνευσαν αυθαίρετα την δήλωσή του.

Στην δήλωσή του αναφέρει:

«Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, σε συνεργασία με την τρόικα εσωτερικού, το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε, προσπαθούν να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα. Αυτό το επιχειρούν με μια αποσπασματική αναφορά 30 δευτερολέπτων, από μια ομιλία διάρκειας 52 λεπτών και με μια υπερβολική δόση αυθαίρετης ερμηνείας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτοί που επιθυμούν ένα 4ο μνημόνιο είναι το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και η Νέα Δημοκρατία».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top