ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βολές Κύρκου – Δανέλλη κατά Γεννηματά

Danellis_Kyrkos

Σκληρή κριτική στο ΚΙΝΑΛ και στη Φώφη Γεννηματά  άσκησε η συνέντευξη που παραχώρησε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action 24 και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δε θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές. Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της αυτόνομης καθόδου του Ποταμιού, με το οποίο έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής. Προέβλεψε, άλλωστε, ότι αν συνεχιστούν οι διαφωνίες στο ΚΙΝΑΛ, δύσκολα θα φτάσει στις εκλογές ως ενιαίο κόμμα.

Ερωτηθείς για τις επαφές του με το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κύρκος επιβεβαίωσε ότι συνομιλεί τόσο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα όσο και με υπουργούς όπως ο κ. Πιτσιόρλας, ο κ. Βίτσας και ο κ. Μουζάλας. Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με μια πιθανή συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ απαρίθμησε όλα όσα εμποδίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτή την ώρα, αναφερόμενος μεταξύ άλλων την αντιμετώπιση του κ. Κριμιζή από τον κ. Παππά, στο χειρισμό της υπόθεσης Νοβαρτις από την κυβέρνηση, στη συμμαχία με τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Κύρκος υποστήριξε ότι ο στόχος πρέπει να είναι η συναίνεση για την αναζήτηση της χαμένης Αριστεράς, ενώ αναφέρθηκε και στις παροτρύνσεις του προς τα ελληνικά κόμματα που ανήκουν στην ευρω-ομάδα των Σοσιαλιστών να αποφύγουν κάθε σκέψη για συνεργασία με τη ΝΔ.

«Με την πειθώ και όχι με τον αυταρχισμό μπορεί να επιτευχθεί η ενότητα», σημείωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό 247 σχολιάζοντας την παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά ενώ αναρωτήθηκε πώς θα μπορεί να διαγράψει βουλευτές άλλου κόμματος.

«Δεν είναι στην κουλτούρα του χώρου η επίδειξη πυγμής», υποστήριξε και χαρακτήρισε άστοχη ως προς το ύφος και ως προς την ουσία την ανακοίνωση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Υποστήριξε δε, ότι το αίτημα για εκλογές δημιουργεί χαλάρωση και πολιτική ζημιά στο Κίνημα.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου στον ίδιο σταθμό και ειδικά τον χαρακτηρισμό «αρχισυμμορίτης» που απέδωσε στον πρωθυπουργό, ο κ. Δανέλλης είπε πως δεν τον εκφράζει αυτό το «ήθος λόγου». Τόνισε επίσης ότι αν τον διχασμό μνημόνιο/αντιμνημόνιο αντικαθιστά η αντίθεση ΣΥΡΙΖΑ/αντιΣΥΡΙΖΑ, τότε το αποτέλεσμα είναι κακό για τη χώρα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top