ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βουτιά στο κόκκινο στα χρηματιστήρια ΗΠΑ και Ασίας

tokyo-1

Βουτιά στο κόκκινο την Πέμπτη για τις ασιατικές αγορές μετά την μεγάλη πτώση στο κλείσιμο της Wall Street.
Οι αγορές μετοχών κλείδωσαν σε ισχυρό ξεπούλημα εν μέσω ανησυχιών για το πόσο θα αυξηθούν οι αποδόσεις, προειδοποιήσεων από το ΔΝΤ για κινδύνους οικονομικής σταθερότητας και συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων που όλα μαζί οδηγούν σε αβεβαιότητα, σύμφωνα με τους αναλυτές στο ANZ.
Η παγκόσμια βουτιά έσβησε εκατοντάδες δισεκατομμυρίων δολαρίων . Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι οι εκτιμήσεις των αγορών μετοχών ήταν «εξαιρετικά υψηλές».
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έπεσε 4.4 τα εκατό, που είναι η υψηλότερη ημερήσια πτώση από τον Μάρτιο, ενώ ο ευρύτερος δείκτης TOPIX έχασε περίπου 230 δισεκατομμύρια σε αξία αγορών.
Οι μετοχές στην Σαγκάη έπεσαν κατά 4.3 τα εκατό, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2014.
Ο ευρύτερος δείκτης της Ταϊβάν έχασε 6.2 τα εκατό.
«Δεν μπορούμε να δούμε που θα είναι ο πάτος» λέει ο Chien Bor-yi, αναλυτής της Cathay Futures Consultant στην Ταϊπέι.
Στην Wall Street, ο S&P500 σημείωσε την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Φεβρουάριο χάνοντας περίπου 850 δισεκ.δολάρια. Έκλεισε με πτώση 3.29 τα εκατό, ο Nasdaq Composite 4.08 τα εκατό, και ο Dow έχασε 2.2.
Η αιμορραγία ήταν αρκετά ισχυρή για να τραβήξει την προσοχή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κατηγόρησε την Fed για την αύξηση των επιτοκίων.
«Πραγματικά διαφωνώ με αυτό που κάνει η Fed» είπε σε δημοσιογράφους πριν από συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια. «Πιστεύω ότι η Fed τρελάθηκε».
Η πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών αποδόθηκε κυρίως στις ανησυχίες για το υψηλότερο κόστος δανεισμού των ΗΠΑ. Η άνοδος των αποδόσεων των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και τα οικονομικά δεδομένα στις ΗΠΑ εγείρουν ανησυχίες πως η Fed μπορεί να επιταχύνει την άνοδο των επιτοκίων.

πληροφορίες/φωτογραφία reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top