ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ

manchester3

Η Τερέζα Μέι και οι ηγεσίες των άλλων πολιτικών κομμάτων ανακοίνωσαν την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας μετά την βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ.
Η πρωθυπουργός που επρόκειτο να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην νοτιοδυτική Αγγλία, θα προεδρεύσει της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής έκτακτης ανάγκης Cobra.
Η Μέι δήλωσε ότι η έκρηξη στο Manchester Arena αντιμετωπίζεται από την αστυνομία ως «τρομοκρατική επίθεση» προσθέτοντας «Ολες μας οι σκέψεις είναι με τα θύμτα και τις οικογένειες όσων επλήγησαν».
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν μίλησε για «φρικτό γεγονός». Στο twitter έγραψε «Οι σκέψεις μου σε όσους επλήγησαν και στις υπέροχες δυνάμεις έκτακτης ανάγκης». Αργότερα έγραψε «Μίλησα με την πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε ότι η όλη η προεκλογική εκστρατεία για τις γενικές εκλογές θα ανασταλεί μέχρι νεωτέρας».
Σύμφωνα με τον Guardian, το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας, που επρόκειτο να ανακοινώσει το εκλογικό του μανιφέστο σήμερα, ενώ προχωρεί σε αναβολή της ανακοίνωση. Η ηγέτης του κόμματος, Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι σκέψεις της, είναι με τις οικογένειες όσων έπεσαν θύματα αυτής της βάρβαρης επίθεσης στο Μάντσεστερ.
Ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών Τιμ Φάρρον ματαίωσε την προεκλογική του ομιλία στο Γιβραλταρ. «Είναι σοκαριστική και τρομακτική επίθεση με στόχο παιδιά και νέους που απλά απολάμβαναν μια συναυλία».
Ο ηγέτης του Ukip Πολ Νατάλλ είπε ότι το κόμμα του επίσης θα σταματήσει την προεκλογική καμπάνια.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top