ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Κατασκευαστής της βόμβας ο Αμπεντί

uk-police

«Eνεργό εργοστάσιο παρασκευής εκρηκτικών μηχανισμών» φέρονται να ανακάλυψαν οι βρετανικές αρχές ασφαλείας κατά την έρευνά τους στο σπίτι του τρομοκράτη του Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπεντί, στα νότια της πόλης.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλούνται τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, στο σπίτι του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης της Δευτέρας βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών. Τα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Αμπεντί ήταν εκείνος που κατασκεύασε τη βόμβα, πιθανώς έχοντας εκπαιδευτεί στη Λιβύη.

Η αστυνομία στην Βρετανία, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο συνεργοί του Σαλμάν Αμπεντί να έχουν διαφύγει την σύλληψη, έχοντας στην διάθεσή τους, εκρηκτικούς μηχανισμούς.

H βρετανική αστυνομία φοβάται ότι μπορεί να υπάρχει και δεύτερη βόμβα που βρίσκεται στα χέρια των συνεργών του τρομοκράτη του Μάντσεστερ. Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης πιθανότατα έφτιαξε και δεύτερη βόμβα, η οποία όμως δεν χρησιμοποιήθηκε
Εχει επιβεβαιωθεί πως ο 22χρονος δράστης είχε επιστρέψει στο Μάντσεστερ την Πέμπτη πριν από την επίθεση από τη Λιβύη, με πτήσεις μέσω Κωνσταντινούπολης και Ντίσελντορφ.

Φέρεται να έκανε τη μίξη των εκρηκτικών υλών στο σπίτι του το Σαββατοκύριακο και την τελική συναρμολόγηση της βόμβας σε διαμέρισμα που είχε ενοικιάσει στο κεντρικό Μάντσεστερ λίγες ώρες πριν από την επίθεση του στο Manchester Arena.

 

πληροφορίες από bbc.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top