ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του νεκρού βομβιστή – Μία σύλληψη

A youngster wearing a t-shirt showing U.S. singer Ariana Grande talks to the media near the Manchester Arena in Manchester, Britain May 23, 2017. REUTERS/Andrew Yates

Οι βρετανικές Αρχές πιστεύουν ότι γνωρίζουν την ταυτότητα του «μοναδικού» βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε 22 ανθρώπους – πολλοί από τους οποίους παιδιά – σε συναυλία στην πόλη του Μάντσεστερ, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι .

Όπως είπε, η αστυνομία πιστεύει ότι η επίθεση έγινε από έναν δράστη, αλλά γίνονται έρευνες να εξακριβωθεί εάν είχε και συνεργούς.

Η Τερέζα Μέι προήδρευσε της ειδικής ομάδας Cobra και όπως είπε θα γίνει και νέα συνεδρίαση. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους εκείνων που χτυπήθηκαν από την επίθεση. Οι κάτοικοι του Μάντσεστερ έπεσαν θύματα μιας τρομερής τρομοκρατικής επίθεσης. Ήταν η χειρότερη επίθεση που έγινε στα βόρεια της Αγγλίας».

Η Βρετανή πρωθυπουργός δήλωσε, ακόμη, πως στόχος του δράστη ήταν να προκαλέσει «όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα».

«Γνωρίζουμε πως ένας μεμονωμένος τρομοκράτης ανατίναξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε μια από τις εξόδους της αίθουσας, επιλέγοντας εσκεμμένα το μέρος και την ώρα για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και νέοι» υπογράμμισε η Μέι, καταγγέλλοντας μια «τρομερή και ανελέητη τρομοκρατική επίθεση».

Μία σύλληψη

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 23χρονο για την επίθεση αυτοκτονίας στο Manchester Arena. Η σύλληψη έλαβε χώρα στην περιοχή του Νότιου Μάντσεστερ. Δεν είναι γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες κρατήθηκε ο ύποπτος ούτε ποια σχέση εικάζεται ότι έχει με το χτύπημα.
.

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top