ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Οι δέκα διεκδικητές για την θέση της Μέι

tories-contest

Επιβεβαιώθηκαν οι τελικοί 10 υποψήφιοι διάδοχοι της πρωθυπουργού της Βρετανίας.
Οι βουλευτές των Συντηρητικών θα πάρουν τώρα μέρος σε μια σειρά ψηφοφοριών για να επιλέξουν τους τελικούς δύο, που θα πάρουν μέρος σε ευρύτερη ψηφοφορία των μελών του κόμματος που θα αποφασίσουν τον επόμενο ηγέτη του κόμματος και της χώρας.
Οι υποψήφιοι είναι: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, ο πρώην υπουργός Brexit Ντομινίκ Ράαμπ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο υπουργός Εσωτερικών Σαγίντ Τζαβίντ, ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ, η πρώην υπουργός Εστερ ΜακΒέι, η πρώην υπουργός Αντρια Λίντσομ και ο βουλευτής Μαρκ Χάρπερ.
Για να μπορέσουν να είναι υποψήφιοι, οι βουλευτές έπρεπε να έχουν κάποιον που να τους προτείνει, κάποιον να στηρίζει αυτή την πρόταση και την στήριξη από έξι ακόμα βουλευτές.
Ο Sam Gyimah, ο μόνος υποψήφιος που στήριζε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, απέσυρε την υποψηφιότητά του λέγοντας ότι δεν είχε αρκετό χρόνο να συγκεντρώσει υποστήριξη.
Σύμφωνα με το BBC, οι Τόρις θέλουν κάποιον που να μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και να προστατέψει τις έδρες τους. Κάποιον με εύλογο πλάνο για το Brexit, κάποιον που να δώσει ζωή στο αποκαρδιωμένο τους κόμμα.
Αν η κοινοβουλευτική θητεία ήταν το μόνο απαραίτητο προσόν, ο Μάικλ Γκόουβ σίγουρα θα έκανε περίπατο – αλλά μετά την καταστροφή της υποψηφιότητας του Μπόρις Τζόνσον την περασμένη φορά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για χρήση κοκαΐνης, η φήμη του έχει πληγεί.
Ο Τζόνσον είναι διχαστικός και η προσωπική του ζωή είναι για καιρό χαοτική, αλλά παραμένει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους πολιτικούς της χώρας.
Ο Τζέρεμι Χάντ έχει ένα επικεντρωμένο, διαχειριστικό τρόπο, ο Ντομινίκ Ράαμπ έχει την ορμή ενός καρατίστα, και ο Σαγίντ Τζαβίντ έχει ανελιχθη στην κορυφή του κόμματος των Τόρις.
Η Εστερ ΜακΒέι έχει κτίσει μια καριέρα στην τηλεόραση που οδήγησε στην πολιτική, η Άντρεα Λίντσομ κάνει την δεύτερη προσπάθεια για την Ντάουνινγκ Στριτ, και η καμπάνια του Ρόρι Στιούαρτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωση προσοχή και επαίνους από κύκλους εκτός Τόρις.
Αλλά στην κούρσα για την διαδοχή αυτό που έχει σημασία είναι η κρίση των Συντηρητικών βουλευτών και μελών του κόμματος.

timeline1

Στις 13 Ιουνίου θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία, ενώ την περίοδο 18-20 Ιουνίου θα γίνουν συνεχείς ψηφοφορίες για να μείνουν τελικά οι δύο διεκδικητές. Στις 22 Ιουνίου ξεκινά η ψηφοφορία των κομματικών μελών και ο νέος ηγέτης θα ανακοινωθεί στις 22 Ιουλίου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top