ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Σημαντικά κέρδη για τους Συντηρητικούς στην τοπική αυτοδιοίκηση

A voter leaves Trumpington village hall in Cambridgeshire, as voters cast their ballots in local council elections. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Thursday May 4, 2017. See PA story ELECTION Main. Photo credit should read: Chris Radburn/PA Wire

Σημαντικά κέρδη για τους Συντηρητικούς, απώλειες για τους Εργατικούς και εξαφάνιση του UKIP από τον χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των τοπικών εκλογών που έγιναν την Πέμπτη σε 88 δήμους και οκτώ υπερ-δήμους της Βρετανίας.

Ένα μεγάλο ποσοστό των πρόσθετων θέσεων στα συγκεκριμένα δημοτικά συμβούλια που κερδίζουν οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι προέρχεται από το UKIP, το οποίο μέχρι τις 8 το πρωί τοπική δεν εξασφάλιζε ούτε μία θέση δημοτικού συμβούλου σύμφωνα με τις καταμετρήσεις.

Οι εκλογικοί αναλυτές υπολογίζουν ότι αν οι πολίτες ψηφίσουν με τον ίδιο τρόπο στις γενικές εκλογές της 8ης Ιουνίου το ποσοστό του πρώην κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ, τώρα υπό την ηγεσία του Πολ Νάταλ, θα συγκεντρώσει μόλις 3% έναντι ποσοστού 22% στις εκλογές του 2015.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των διεκδικούμενων δήμων δεν περιλαμβάνονται δήμοι του Λονδίνου. Σε πολλές περιοχές, όπως εκείνες της Σκοτίας, η καταμέτρηση δεν ξεκίνησε παρά την Παρασκευή το πρωί.

Οι θέσεις που έμπαιναν σε διεκδίκηση ήταν 4,851 σε 88 συμβούλια – 34 στην Αγγλία και τα υπόλοιπα σε Σκοτία και Ουαλία, πέντε μόλις εβδομάδες πριν τις γενικές εκλογές.

Σύμφωνα με το BBC, στις 9 το πρωί τοπική ώρα και με καταμετρημένες τις ψήφους σε 23 αγγλικές και ουαλικές επαρχίες τα αποτελέσματα ήταν ότι οι Τόρις έχουν τον έλεγχο 10 περιφερειών και 561 έδρες, 155 περισσότερες από τις προηγούμενες εκλογές. Οι Εργατικοί έχουν τον έλεγχο 5 περιφερειών και 404 έδρες, έχασαν δηλαδή 125 έδρες.
Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν 143 έδρες, χάνοντας 28. Το UKIP έχασε και τις 41 έδρες που είχες, ενώ οι Πράσινοι κέρδισαν 5.

map-control

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top