ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Συμφωνία Μέι-DUP

Britain's Prime Minister Theresa May (2L) sits with Britain's First Secretary of State Damian Green (L), and Britain's Parliamentary Secretary to the Treasury, and Chief Whip, Gavin Williamson (3L) as they talk with Democratic Unionist Party (DUP) leader Arlene Foster (2R), DUP Deputy Leader Nigel Dodds (3R), and DUP MP Jeffrey Donaldson, inside 10 Downing Street in central London on June 26, 2017..  REUTERS/Daniel Leal-Olivas/Pool

H πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι υπέγραψε με την ηγέτιδα του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) Αρλίν Φόστερ  συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.

Μέι και Φόστερ προήδρευσαν της συνάντησης για την υπογραφή της συμφωνίας στην Ντάουνινγκ Στριτ. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Σύμφωνα με το Press Association, η Αρλίν Φόστερ φάνηκε «πολύ ευχαριστημένη» με τη συμφωνία, ενώ η Τερέζα Μέι βλέπει τη συμφωνία ως «πάρα πολύ καλή».

«Μοιραζόμαστε πολλές κοινές αξίες. Θέλουμε να δούμε ευημερία στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιστεύουμε στον ισχυρό δεσμό ανάμεσα στα διαφορετικά μέρη του» τόνισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Είπε, ακόμη, ότι και οι δυο πλευρές επιθυμούν να δουν τις αξίες αυτές προστατευμένες και ενδυναμωμένες, ενώ μοιράζονται και την επιθυμία για ένα ισχυρό κράτος, ικανό να παρέχει στις διαπραγματεύσεις περί Brexit, αλλά και στα εθνικά θέματα ασφαλείας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top