ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Χάνει την πλειοψηφία το Συντηρητικό Κόμμα με βάση δημοσκόπηση

Britain's Prime Minister Theresa May prepares to speak to the media outside 10 Downing Street, in central London, Britain. REUTERS/Stefan Wermuth

Το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα μπορεί να χάσει την συνολική πλειοψηφία στις έδρες του κοινοβούλιου στις εκλογές της 8ης Ιουνίου, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times με βάση την δημοσκόπηση της YouGov.

Αντίθετα με μια σειρά δημοσκοπήσεων που έδειχναν ότι οι Συντηρητικοί θα ενισχύσουν την πλειοψηφία τους, η νέα έρευνα της YouGov με βάση το μοντέλο ανά εκλογική περιφέρεια, δείχνει ότι μπορεί να χάσει 20 από τις 330 έδρες που έχει και το Εργατικό Κόμμα να κερδίσει περίπου 30 έδρες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Με αυτή την μέτρηση οι Συντηρητικοί θα έχουν 16 λιγότερες έδρες από όσες χρειάζονται για την πλειοψηφία των 326 που χρειάζονται για να κυβερνήσουν χωρίς την στήριξη άλλων κομμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νέο μοντέλο υπολογισμού ψήφων βασίζεται σε στοιχεία πρόθεσης ψήφου που συγκεντρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας ποσοστό 42% στους Συντηρητικούς και 38% στους Εργατικούς, μικρότερη διαφορά ψήφων από οποιαδήποτε άλλη πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η εταιρεία YouGov παραδέχθηκε ότι οι προβλέψεις της είναι αμφισβητήσιμες και ότι δείχνουν μεγάλες ταλαντεύσεις στο σύνηθες μοτίβο ψήφων πολλών Βρετανών.

πληροφορίες reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top