ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρυξέλλες: «Εξουδετέρωση» υπόπτου μετά από έκρηξη μικρής ισχύος

Belgian troops take up position following an explosion at Central Station in Brussels, Belgium, June 20, 2017.     REUTERS/Francois Lenoir

Βέλγοι στρατιώτες που περιπολούσαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών «εξουδετέρωσαν» έναν ύποπτο έπειτα από μια έκρηξη μικρής ισχύος σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος κρατούσε βαλίτσα η οποία περιείχε εκρηκτικά και εξερράγη. Δεν είναι σαφές αν ο ύποπτος είναι ζωντανός ή νεκρός μέχρι στιγμής μιας και τα τοπικά μέσα μεταδίδουν αντικρουόμενες απόψεις.

Ανταποκριτής του Reuters που πήγε στο σημείο μια ώρα μετά το επεισόδιο είπε ότι η περιοχή ήταν ήσυχη, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει το μέρος και κάποιους περαστικούς να παρακολουθούν ήρεμα τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ιστότοποι βελγικών εφημερίδων η έκρηξη έγινε κοντά στα εκδοτήρια των εισιτηρίων.

Αυτόπτης μάρτυρας τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ» πριν προκαλέσει την έκρηξη.

Δεν είναι σαφές, επίσης, εάν ο ύποπτος παραμένει ζωντανός. Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της έκρηξης πυροβολήθηκε.

Ο κεντρικός σταθμός και το ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών, γεμάτο με τουρίστες και ντόπιους, εκκενώθηκαν νωρίτερα, όπως ανέφεραν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Οι είσοδοι του κεντρικού σταθμού είναι κλειστές και έχουν αναπτυχθεί μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις τόσο στον κεντρικό σταθμό, όσο και στην Grand Place.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Η βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού επί 18 μήνες και πλέον, αφότου τζιχαδιστές του Ισλαμικού Κράτους με έδρα τις Βρυξέλλες διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι τον Νοέμβριο του 2015 και διέπραξαν τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών και σε έναν σταθμό του μετρό της πόλης τον Μάρτιο του 2016.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top