ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β. Θάνου: Παράνομη η απομάκρυνσή μου – Θα δικαιωθώ

vassiliki-thanou

Για την απομάκρυνσή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού μίλησε η Βασιλική Θάνου. Όπως είπε σε δηλώσεις της το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, θεωρεί τον εαυτό της «έκπτωτο» πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης, εκφράζοντας τη θέση ότι η απομάκρυνσή της είναι παράνομη.

Για την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επιστολή της εκτίμησε ότι είναι μια πρώτη απάντηση που κρατά ίσες αποστάσεις, εξηγώντας ότι η επιστολή της έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες οι οποίες θα απαντήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την κ. Θάνου, υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, αυτό της Ουγγαρίας, περίπτωση στην οποία η ΕΕ είχε κρίνει παράνομη την απόφαση της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη, τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε κομματικό πρόσωπο και αυτό το απέδειξε κατά τη διάρκεια της 8μηνης θητείας της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μάλιστα, έκανε λόγο για εμπάθεια προς το πρόσωπό της από κύκλους της Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι εφόσον δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση, καθώς -όπως είπε- «τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά κι όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες τους».

Ερωτηθείσα για τη φράση που της αποδίδεται ότι μετά τον διορισμό της είχε δηλώσει πως «τώρα δεν μπορεί να με κουνήσει κανείς», απάντησε ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των λεγομένων της. Και διευκρίνισε ότι στην πραγματικότητα είχε πει πως «με βάση το νόμο κανείς πλέον δεν μπορεί να με εκδιώξει από τη θέση μου».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top