ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία- δημοσκόπηση: H Λεπέν θα έχανε από Μακρόν και Φιγιόν- Ο Φιγιόν δεν περνάει στον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών-

France_kanditats

Επικράτηση του  ανεξάρτητου Εμανουέλ Μακρό ή του Ρεπουμπλικανού Φρανσουά Φιγιόν επί της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν «δείχνει» δημοσκόπηση της Ifop Fiducial για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match.

Εάν ο Μακρόν βρεθεί στο δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, αναμένεται να συγκεντρώσει  το 63%, ενώ η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου το 37%. Εάν ο αντίπαλός της στο δεύτερο γύρο είναι ο Φρανσουά Φιγιόν,  ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας φέρεται να κερδίζει με 59%

Πάντως, σύμφωνα με άλλη  δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA, ο υποψήφιος των συντηρητικών  Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος πλήττεται από κατηγορίες για αργομισθία της συζύγου του, δεν θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA για την πρόθεση ψήφου επιβεβαίωσε τη μείωση των ποσοστών του 62χρονου πρώην πρωθυπουργού ο οποίος θεωρείτο το φαβορί μέχρι που δημοσιοποιήθηκαν οι κατηγορίες για τη σύζυγό του στις 25 Ιανουαρίου.

Η δημοσκόπηση δίνει στον Φιγιόν μεταξύ 18% και 20% στον πρώτο γύρο που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου, ποσοστό που τον αφήνει πίσω από την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία παίρνει 25% στη δημοσκόπηση, και από τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται στο 21-22%.

Η Λεπέν, η οποία ηγείται του Εθνικού Μετώπου που τάσσεται κατά των μεταναστών και κατά του ευρώ, θα έχανε από τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, με 34% έναντι 66% για τον αντίπαλό της, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση του BVA.

Αν ο Φιγιόν περνούσε στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο την Λεπέν, η τελευταία θα έχανε με 40% των ψήφων, έναντι 60% για τον Φιγιόν.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top