ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Επικράτηση Μακρόν και στους δύο γύρους δείχνει νέα δημοσκόπηση

french-elections-3

Επικράτηση του κεντρώου Εμμανιέλ Μακρόν σε βάρος της ακροδεξιάς Μαρίν Λε ΠΕν και στους δύο γύρους των γαλλικών προεδρικών εκλογών προβλέπει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive.
Στον πρώτο γύρο, ο ανεξάρτητος Μακρόν κερδίζει το 26% της λαϊκής ψήφου, ενώ η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου ακολουθεί με 25%.
Τα ποσοστά αμφότερων των υποψηφίων είναι αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της Harris, πριν δύο εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ των πέντε επικρατέστερων διεκδικητών για την προεδρία.
Ο υποψήφιος της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, αντίθετα, χάνει δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και «κατρακυλά» στο 18%.
Κερδισμένος του ντιμπέιτ φαίνεται πως είναι ο υποψήφιος της κομμουνιστικής αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελενσόν, ο οποίος κερδίζει το 13,5% και ξεπερνά για πρώτη φορά τον Σοσιαλιστή Μπενουά Αμόν, που συγκεντρώνει το 12,5%.
Στον αποφασιστικό δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου, ο κ. Μακρόν επικρατεί της Λε Πεν με 65% έναντι 35%, ποσοστά και πάλι αμετάβλητα συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα.
Η δημοσκόπηση της Harris διενεργήθηκε ανάμεσα στις 21 και 22 Μαρτίου σε δείγμα 6.383 πολιτών.
Πηγή: skai.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top