ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Επτά μονάδες προηγείται το κόμμα του Μακρόν

macron-gouvernement

Κοινοβουλευτική πλειοψηφία φαίνεται να κερδίζει ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της OpinionWay/ORPI.
Η εκλογή του Μακρόν έβαλε τέλος στην εναλλαγή δεξιάς-αριστεράς στην πολιτική, αφήνοντας τους συντηρητικούς Republicans (LR) και τους Σοσιαλιστές σε αναταραχή. Αλλά πρέπει να κερδίσει στις βουλευτικές για να εφαρμόσει τις πολιτικές του.
Η δημοσκόπηση της OpinionWay/ORPI βρίσκει το κόμμα του Μακρόν «La Republique En Marche!» (REM) να κερδίζει το 27 τα εκατό των ψήφων για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών στις 11 Ιουνίου.
Με βάση αυτό η προβολή για τον δεύτερο γύρο της 18ης Ιουνίου είναι ότι το κόμμα του Μακρόν εξασφαλίζει 280-300 από τις 535 έδρες. Αν υπολογιστούν και οι υπεράκτιες περιοχές χρειάζονται 289 έδρες για την απόλυτη πλειοψηφία.
Δύο άλλες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη από την Harris Interactive έχουν το κόμμα του Μακρόν να προηγείται με 32 τα εκατό, 3 μονάδες πάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση της 11ης Μαΐου.
Μια δεύτερη δημοσκόπηση προειδοποιεί ότι μόνο 45 τα εκατό των ψηφοφόρων έχουν εμπιστοσύνη στον Μακρόν και ακόμα λιγότερη στον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.
Οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι (LR) και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) ακολουθούν με ποσοστό 20%.
Στην τέταρτη θέση, με ποσοστό 14%, βρίσκεται η αριστερή Ανυπότακτη Γαλλία ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα έπεται με ποσοστό μόλις 11%.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos και του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Classique.

πηγή: reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top