ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Θύμα κυβερνο-πειρατείας η καμπάνια Μακρόν

Emmanuel Macron, head of the political movement En Marche !, or Onwards !, and candidate for the 2017 presidential election, is pictured through a window of his hotel during a campaign visit in Rodez, France, May 5, 2017. REUTERS/Regis Duvignau

Στόχος «μαζικής και συντονισμένης» κυβερνο-επίθεσης υποστηρίζει πως έγινε η προεκλογική εκστρατεία του κεντρώου υποψήφιου για την προεδρία της Γαλλίας, Ε. Μακρόν, λιγότερο από 48 ώρες πριν την αποφασιστική αναμέτρηση με την ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν.

Ο Μακρόν διεύρυνε την Παρασκευή την διαφορά του από την Λε Πεν.

9 εκατομμύρια gigabytes δεδομένα αναρτήθηκαν από το προφίλ EMLEAKS στον ιστοχώρο Pastebin, που επιτρέπει ανώνυμη κοινή χρήση αρχείων.

Το πολιτικό κίνημα του Μακρόν En Marche! επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνο-επίθεσης.
«Το κίνημα En Marche! υπήρξε θύμα μαζικής και συντονισμένης κυβερνο-επίθεσης σήμερα το βράδυ που προκάλεσε την διαρροή σε social media διάφορων εσωτερικών πληροφοριών» έλεγε η ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει επικαλούμενος τους κανόνες ότι οποιοδήποτε σχόλιο που μπορεί να επηρεάσει εκλογικό αποτέλεσμα απαγορεύεται μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Η καμπάνια του Μακρόν είχε και στο παρελθόν διαμαρτυρηθεί για προσπάθειες χακαρίσματος στα emails, κατηγορώντας ρωσικά συμφέροντα ως εν μέρει υπεύθυνα για τις επιθέσεις.

Η διαρροή της Παρασκευής περιλαμβάνει email, λογιστικά έγγραφα, συμβάσεις και άλλα κείμενα που σε όγκο ανέρχονται συνολικά σε περίπου 9 γιγαμπάιτ.

Στην ανακοίνωση το En Marche! υποστηρίζει ότι οι χάκερ έχουν εσκεμμένα αναρτήσει κάποια αυθεντικά έγγραφα της καμπάνιας μαζί με πολλά ψεύτικα, «προκειμένου να σπείρουν αμφιβολίες και παραπληροφόρηση». Τονίζει πως τα αυθεντικά έγγραφα δεν προκαλούν ανησυχία, καθώς αφορούν τυπικές λειτουργίες μίας πολιτικής εκστρατείας.

Η παράταξη καταγγέλλει πως επιδίωξη των χάκερ ήταν να βλάψουν την καμπάνια Μακρόν ενόψει των εκλογών της Κυριακής και ζητά από τα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν την υπόθεση να λάβουν υπόψη πως πρόκειται για απόπειρα «αποσταθεροποίησης» της εκλογικής διαδικασίας.

πηγή: reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top