ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Λε Πεν στον πρώτο γύρο, Μακρόν στην προεδρία

opinion-polls-france1

Η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν φαίνεται να κερδίζει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας τον Απρίλιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Πέμπτη, ενώ άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα χάσει το δεύτερο γύρο από τον κεντρώο Εμμανυέλ Μακρόν.
Η Harris Interactive λέει ότι η πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου δείχνει ότι η Λε Πεν, που ηγείται του αντιμεταναστευτικού και αντιευρωπαϊκού Εθνικού Μετώπου, θα πάρει 24 τα εκατό με δεύτερο τον Μακρόν με 21 τα εκατό.
Ο Φρανσουά Φιγιόν, που ήταν φαβορί μέχρι πριν δύο εβδομάδες, ακολουθεί με 19 τα εκατό καθώς το σκάνδαλο με την αργομισθία της συζύγου του έχει ζημιώσει την υποψηφιότητά του.
Στη δημοσκόπηση το σενάριο ήταν ότι θα είναι υποψήφιος και ο Φρανσουά Μπαϋρού και θα πάρει ποσοστό 5% στον πρώτο γύρο. Ο Μπαϋρού δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ακόμα. Αν δεν πάρει μέρος, οι ψηφοφόροι του θα στηρίξουν κατά πάσα πιθανότητα είτε τον Μακρόν είτε τον Φιγιόν.
Δύο άλλες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν το βράδυ της Τετάρτης, έδιναν στην Λε Πεν παρόμοιο προβάδισμα έναντι του Μακρόν στον πρώτο γύρο και νίκη για τον τελευταίο στο δεύτερο γύρο της 7ης Μαϊου με 63 τα εκατό έναντι 37 της Λε Πεν.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top