ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Μετά την παραίτηση Φιγιόν, επικεφαλής της Δεξιάς ο Φρανσουά Μπαρουάν

francois-baroin

Είναι πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαρκοζί και ετέθη επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του δεξιού κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί, για τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο.
Ο Φρανσουά Μπαρουάν ανήκει στη νέα γενιά των στελεχών της γαλλικής Δεξιάς και φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός στην κυβέρνηση που θα ορίσει ο Εμμανιέλ Μακρόν, αν εκλεγεί πρόεδρος.
Επειδή ο Μακρόν δεν έχει δικό του κόμμα, αναμένεται να ορίσει πρωθυπουργό από το ισχυρότερο κόμμα που θα αναδειχθεί στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου: Οι Ρεμπουμπλικανοί φιλοδοξούν να είναι αυτοί οι επικρατέστεροι.
Ο Φρανσουά Μπαρουάν είναι γερουσιαστής και ταυτόχρονα δήμαρχος της πόλης Τρουά. Είναι πεπεισμένος ότι ο Μακρόν θα εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας.
«Η Δεξιά είναι ο τελευταίος πόλος σταθερότητας σε αυτό το ταραγμένο πολιτικό τοπίο. Η Δεξιά θα κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές και ο ορισμός μου στην πρωθυπουργία θα είναι η τρίτη έκπληξη αυτής της τρελής προεδρικής εκλογής» δήλωσε την Τετάρτη στο RTL.
«Ο Εμμανιέλ Μακρόν κέρδισε την μάχη της ασάφειας, θα χάσει την μάχη του συγκεκριμένου. Δεν καταφέραμε σαν κόμμα να φωτίσουμε την πραγματικότητα της πορείας του. Είναι ένας πολιτικός της αριστεράς και επομένως θα διοικήσει αριστερά», πιστεύει ο Μπαρουάν.
Ο νεαρός γερουσιαστής θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της γαλλικής Δεξιάς για τις βουλευτικές εκλογές την ερχόμενη Τρίτη. Θα πρόκειται για μέτρα τα οποία είχε ήδη στο πρόγραμμά του ο Φρανσουά Φιγιόν, τα οποία θα συμπληρωθούν με μέτρα για τους ασθενέστερους.
Ο Μπαρουάν υπόσχεται ότι δεν θα επιβάλλεται πλέον φόρος στις υπερωρίες «άμεσα από τον ερχόμενο Ιούλιο για να αποκτήσουν οι Γάλλοι και πάλι την αγοραστική τους δύναμη. Εννέα εκατομμύρια άτομα υποφέρουν από τη φορολογία των υπερωριών, θα την καταργήσουμε», δήλωσε ο Μπαρουάν, ενώ ο Φιγιόν δεν ήθελε αυτό το μέτρο.
«Εμείς ακούσαμε το μήνυμα του πρώτου γύρου και στο πρόγραμμά μας δεν θα υπάρχει αύξηση φόρων», δήλωσε ο γερουσιαστής.
O 51χρονος Φρανσουά Μπαρουάν είναι γιός ενός ανώτατου αξιωματούχου του γαλλικού κράτους και γεννήθηκε το 1965. Σπούδασε Επιστήμες Πληροφορίας, Αμυνας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Paris II αλλά στη συνέχεια έγινε δικηγόρος.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος στην Europe 1 ως το 1992. Εξελέγη βουλευτής το 1993 και ήταν ο νεότερος στο γαλλικό κοινοβούλιο. Το 1995 έγινε και δήμαρχος της πόλης Τρουά. Τον εντόπισε ο τότε Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράν και τον έκανε υφυπουργό. Από το 1997 παίρνει συνέχεια θέσεις: έγινε αντιπρόεδρος της βουλής, σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί, υπουργός υπερθαλάσσιων κτήσεων, υπουργός Οικονομικών, κυβερνητικός εκπρόσωπος το 2010.

πηγή: iefimerida.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top