ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Ο Μακρόν προηγείται στην τελική ευθεία του πρώτου γύρου

FILE PHOTO  Emmanuel Macron, head of the political movement En Marche !, or Forward !, and candidate for the 2017 French presidential election, attends a political rally in Lille, France  January 14, 2017.  REUTERS/Pascal Rossignol/File

Ο Εμμανιέλ Μακρόν βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών μπροστά από την ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν και το προβάδισμα και των δύο από τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν και τον αριστερό Ζαν-Λικ Μελανσόν έχει αυξηθεί σύμφωνα με δημοσκόπηση της Δευτέρας.
Η δημοσκόπηση Elabe για το περιοδικό L’Express δείχνει τον Μακρόν να κερδίζει το 24% των ψηφοφόρων, ανεβάζοντας μισή μονάδα το ποσοστό του από την ίδια δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας.
Η Λε Πεν επίσης βελτιώνει ελαφρώς το ποσοστό της σε 23 από 22,5.
Οι Φιγιόν και Μελανσόν που πλησίαζαν και οι δύο τους πρωτοπόρους στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις είδαν μια ελαφριά πτώση των ποστοστών τους.
Το ποσοστό του Φιγιόν έπεσε στο 19,5% από 20 την περασμένη εβδομάδα, που ήταν το καλύτερο ποσοστό που σημείωσε από τον Φεβρουάριο όταν δημοσιοποιήθηκε το σκάνδαλο αργομισθίας της οικογένειάς του.
Το ποσοστό του Μελανσόν, που ανέβαινε σταθερά μετά τις τηλεμαχίες, είναι στο 18 από 18,5%.
Η καθημερινή δημοσκόπηση Opinionway τη Δευτέρα φέρνει τον Μακρόν ισόπαλο με την Λε Πεν στο 22 τα εκατό, με τον Φιγιόν να τους ακολουθεί σε απόσταση πνοής στο 21 τα εκατό.
Στο δεύτερο γύρο ο Μακρόν φαίνεται να κερδίζει την Λε Πεν με 64 τα εκατό.

reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top