ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Ραντεβού στις κάλπες δίνει ο Φιγιόν

Francois Fillon, former French prime minister, member of the Republicans political party and 2017 presidential election candidate of the French centre-right, arrives at tourist office in Meaux, France, February 27, 2017.  REUTERS/Lionel Bonaventure/Pool

Ο Γάλλος συντηρητικός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν αρνήθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές, παρά το ότι κλήθηκε για ανάκριση στις 15 Μαρτίου. «Ραντεβού στις κάλπες, ο λαός θα μιλήσει» είπε κάνοντας επίθεση στον Τύπο και τους επικριτές του για το χειρισμό του PenelopeGate.

To μεσημέρι της Τετάρτης, ο Φιγιόν οργάνωσε την τελευταία στιγμή συνέντευξη Τύπου ενώ τις προηγούμενες ώρες είχε ακυρώσει, χωρίς εξηγήσεις, προεκλογική του εμφάνιση.

Πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν ότι ο Φιγιόν θα λύγιζε τελικά στην πίεση και θα δήλωνε παραίτηση. Μπροστά στις κάμερες όμως ο Φιγιόν επέμεινε ότι θα είναι μέχρι τέλους στον αγώνα για την προεδρία.

Όσον αφορά την έρευνα σε βάρος του αρνείται ότι διέπραξε παρανομία. Παραδέχθηκε ότι έχει κληθεί σε ανάκριση στις 15 Μαρτίου από τους εισαγγελείς που ερευνούν την αργομισθία της συζύγου του.

Κατηγόρησε τον Τύπο για τις διαρροές γύρω από την υπόθεσή του, λέγοντας πως «το κράτος Δικαίου παραβιάστηκε συστηματικά» ενώ είπε πως δεν έγινε σεβαστό ούτε καν το τεκμήριο αθωότητας.

Μίλησε για απόπειρα πολιτικής δολοφονίας σε βάρος του, λέγοντας πως στόχος είναι οι ψηφοφόροι που τον επέλεξαν για τη θέση του υποψηφίου και πως η υπόθεση απειλεί την ελευθερία της ψήφου και τη Δημοκρατία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Mediapart, η Πενέλοπι Φιγιόν κρατείται για ανάκριση, κάτι που διαψεύσθηκε αργότερα από δικαστική πηγή.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top