ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας

sylvie-goulard

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Σιλβί Γκουλάρ, μόλις δύο ημέρες μετά την καθαρή αυτοδυναμία του συνασπισμού REM-MoDEM στις βουελυτικές εκλογές.

Η κ. Γκουλάρ, που είναι μέλος του κυβερνητικού εταίρου του κ. Μακρόν MoDEM, είναι αντικείμενο προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας λόγω καταγγελιών ότι απασχολούσε παράνομα συνεργάτες ευρωβουλευτών του σε κομματικές θέσεις.

Τα επιτελεία των ευρωβουλευτών αμείβονται με κοινοτικά κονδύλια και βάσει των κανόνων οφείλουν να εργάζονται αποκλειστικά για υποθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανάλογη έρευνα γίνεται σε βάρος του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η κ. Γκουλάρ αναφέρει πως με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Φιλίπ ζήτησε να μην παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς δεν θέλει να επηρεάσει την προσπάθεια του πρόεδρου Μακρόν να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και να μεταρρυθμίσει τη Γαλλία. «Ο πρόεδρος είναι προσηλωμένος στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τα δημόσια λειτουργήματα, την αναμόρφωση της Γαλλίας και την επανεκκίνηση της Ευρώπης» λέει στην ανακοίνωσή της. «Αυτή η μεταρρυθμιστική ατζέντα πρέπει να προηγείται κάθε προσωπικής ευαισθησίας. Για το λόγο αυτό ζήτησα από τον πρόεδρο, με την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργό να φύγω από την κυβέρνηση».

Η απερχόμενη υπουργός Άμυνας σημειώνει πως είναι αποφασισμένη να σύρει τους άνδρες και τις γυναίκες των ένοπλων δυνάμεων σε πολιτικές συγκρούσεις για τις οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη. «Η Άμυνα είναι ένα απαιτητικό χαρτοφυλάκιο. Οι τιμημένες Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα πρέπει να ανακατεύονται σε διενέξεις που δεν σχετίζονται με τις ίδιες».

france24.com

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top