ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Πρώτος ο Μακρόν – Πλησιάζει την Λε Πεν ο Φιγιόν

french-elections3

Με ποσοστό 20% στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο της ερχόμενης Κυριακής, ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν πλησιάζει την Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Harris Interactive που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν οπισθοχωρεί κατά μια μονάδα σε μια εβδομάδα, ενώ ο Φρανσουά Φιγόν κερδίζει έδαφος.

Ο Εμμανιέλ Μακρόν είναι πάντα πρώτος στην πρόθεση ψήφου, με 24%. Η Μαρίν Λε Πεν χάνει μια μονάδα και βρίσκεται στο 22%.

Ο Φρανσουά Φιγιόν κερδίζει έδαφος και βρίσκεται στο 20%, ενώ ακριβώς πίσω του έρχεται ο νεοκομμουνιστής υποψήφιος Ζαν Λικ Μελανσόν με 19%. Αυτή είναι η βασική τετράδα των υποψηφίων που θα δώσει σκληρή μάχη για να προκριθεί στον πρώτο γύρο που θα γίνει σε μια εβδομάδα περίπου (Κυριακή του Θωμά).

Ο Φρανσουά Φιγιόν δίνει μάχη για να φτάσει στην δεύτερη θέση και να προκριθεί μαζί με τον Εμμανιέλ Μακρόν για τον δεύτερο γύρο. Η προεκλογική του ομάδα υπόσχεται ότι «θα τα δώσει όλα» μετά το σαββατοκύριακο του Πάσχα (συμπίπτει με το Ορθόδοξο) και θα πολλαπλασιάσει τα μηνύματα SMS και τη μέθοδο phoning, επαναλαμβανόμενα τηλεφωνήματα στους ψηφοφόρους, ενώ ετοιμάζονται 100 συγκεντρώσεις στην γαλλική επαρχία. Ο ίδιος ο Φιγιόν θα κάνει 4 ομιλίες σε Τουλούζ, Μοντπελιέ, Νίκαια και Λίλ. Στην τελική εκδήλωση στο Παρίσι ελπίζει στην συμμετοχή του αντιπάλου του στις προκριματικές εκλογές Αλέν Ζιπέ.

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν καταρρέει στο 8% ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι κυμαίνονται μεταξύ 4% και 1%.

Στον δεύτερο γύρο νικητής φέρεται ο Εμμανιέλ Μακρόν με 67% ενώ η Μαρίν Λε Πεν θα έπαιρνε 33%,

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top