ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: 10.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

saint-tropez-fire

Τουλάχιστον 10.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους όταν ξέσπασε νέα πυρκαγιά στη Νότια Γαλλία, όπου ήδη μαίνονται φωτιές που κατακαίουν τα δάση, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι αρχές.

Η νέα πυρκαγιά ήρθε μια μέρα το αίτημα της Γαλλίας προς την Ευρώπη για βοήθεια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που κατακαίνε τον νότο.

wildfires-france

«Η απομάκρυνση 10.000 τουλάχιστον ατόμων έγινε με βάση το πώς προχωρούσε η φωτιά. Είναι μια περιοχή που ο πληθυσμός της διπλασιάζεται ή τριπλασιάζεται το καλοκαίρι» είπε αξιωματούχος της πυροσβεστικής για τις φλόγες που πλησίαζαν το Bormes-les-Mimosas στις ακτές της Μεσογείου.

Την Τρίτη πάνω από 4,000 πυροσβέστες και στρατιώτες βοήθησαν τα 19 αεροπλάνα ρίψης νερού για την κατάσβεση. Τουλάχιστον 12 πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί και 19 αστυνομικοί έχουν επηρεαστεί από εισπνοή καπνού από το ξέσπασμα των πυρκαγιών την Δευτέρα.

Την Τρίτη οι φλόγες έκαψαν 4000 εκτάρια στην ακτή της Μεσογείου, στα ορεινά και στην Κορσική.

Η κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια από την ΕΕ για αποστολή δύο επιπλέον πυροσβεστικών αεροπλάνων. Σύμφωνα με την ΕΕ η Ιταλία ανταποκρίθηκε αμέσως.

Ο υπουργός εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα προσθέσει 6 ακόμα αεροπλάνα στο στόλο των πυροσβεστικών στην διάρκεια της επίσκεψής του στην Κορσική.

Η πυρκαγιά στο La Croix-Valmer κοντά στο Σαν Τροπέ περιορίστηκε σύμφωνα με την πυροσβεστική, αφού είχε κάψει 400 εκτάρια παράκτιου δάσους, σε μια έκταση με αρκετά σπίτια. Πάνω από 200 άτομα απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Περίπου 80 χιλιόμετρα στο εσωτερικό κάηκαν 300 εκτάρια πεύκα και βελανιδιές κοντά στο χωριό Saint-Maximin-la-Sainte-Baume.

Η Κορσική επίσης μετρά τις ζημιές. Σύμφωνα με το AFP, οι κάτοικοι αντιμετώπισαν σκηνές αποκάλυψης, όταν οι φλόγες κύκλωσαν 1,800 εκτάρια δάσους.

«Ολη η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί» είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στη νοτιοανατολική Γαλλία, προσθέτοντας ότι έχουν μεταφερθεί στην περιοχή πυροσβέστες από τη βόρεια Γαλλία.

afp.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top