ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: 25% για Μακρόν – Λε Πεν δίνει δημοσκόπηση της Le Monde

french-presidentials2

Ο κεντρώος υποψήφιος Εμμανιέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν είναι ισόπαλοι στο 25 τα εκατό για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, αν και ο Μακρόν κερδίζει στον δεύτερο γύρο σύμφωνα με δημοσκόπηση της Le Monde/Cevipof .
Η δημοσκόπηση έγινε στο μεγάλο δείγμα των 14.300 ατόμων την περίοδο 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου λέει ότι ο Μακρόν θα κερδίσει την Λε Πεν στο δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου με 61 τα εκατό έναντι 39.
Ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, που έχει πληγεί από τις κατηγορίες της αργομισθίας της συζύγου και των παιδιών του, έρχεται τρίτος στον πρώτο γύρο. Το ποσοστό που του δίνει η δημοσκόπηση για τον πρώτο γύρο είναι 17,5%, χωρίς αλλαγή από την προηγούμενη δημοσκόπηση.
Ο αριστερός υποψήφιος Ζαν-Λικ Μελενσόν παίρνει 15%, ανεβάζοντας 3.5 μονάδες το ποσοστό του και ο σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν 10%.
Η βεβαιότητα των ψηφοφόρων ανέβηκε κατά 5 μονάδες από την προηγούμενη έρευνα, με 64% να λέει ότι είναι βέβαιοι για την ψήφο τους.
Πιο σίγουροι είναι οι ψηφοφόροι της Λε Πεν που είναι κατά 82% σίγουροι για την ψήφο τους.
Η βεβαιότητα για τον Φιγιόν ανέβηκε κατά 7 μονάδες, τον Μακρόν κατά 9 μονάδες στο 61 τα εκατό.
Και οι 11 υποψήφιοι θα πάρουν μέρος σε τηλεμαχία το βράδυ της Τρίτης.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top