ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεννηματά: Ανερχόμενη πολιτική δύναμη το Κίνημα Αλλαγής

Gennimata

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια ακόμη συγκυριακή κυβερνητική σύμπραξη κομμάτων, αλλά από μια ειλικρινή, ιστορικά υπεύθυνη και συνεπή συμφωνία, επισημαίνει επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματάσε συνέντευξή της στην Κυριακάτική Καθημερινή.

Η κ.Γεννηματά δηλώνει ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει εντολή. Για να θέσει τη δική μας εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης ως βάση για επίτευξη προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας που μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας. Για αυτό ζητάμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με την καθοριστική δική μας ενίσχυση, για να το πετύχουμε.Και τότε κανείς δεν θα μπορεί να κρυφτεί από την ευθύνη να δώσει καθαρή απάντηση».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τονίζει πως η ενότητα, από ζητούμενο που ήταν μέχρι σήμερα, πρέπει τώρα να μετατραπεί σε «εργαλείο και δύναμη για να συναντηθούμε με τους συμπολίτες μας για να δημιουργήσουμε το μεγάλο, πλειοψηφικό λαϊκό ρεύμα» με στόχο «την προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη η χώρα».

Θεωρεί σημαντική επιτυχία την ενότητα που επετεύχθη και επισφραγίστηκε με το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής εκφράζοντας την αισιοδοξία της για την επιτυχή προοπτική του. «Σήμερα, είμαστε όλοι μαζί, δυνατοί και αποφασισμένοι να κοιτάξουμε πέρα από το δικό μας μικρόκοσμο. Η ενότητά μας, από ζητούμενο που ήταν μέχρι σήμερα, πρέπει τώρα να γίνει εργαλείο και δύναμη για να συναντηθούμε με τους συμπολίτες μας για να δημιουργήσουμε το μεγάλο, πλειοψηφικό λαϊκό ρεύμα που θα οδηγήσει στην ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και την προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη η χώρα.

Αναγνωρίζει τις επί μέρους διαφορετικές προσεγγίσεις που σχετίζονται με τις διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές των δυνάμεων του Κινήματος Αλλαγής. Επισημαίνει ότι ο πλουραλισμός των ιδεών είναι δύναμη του Κινήματος Αλλαγής που θα περιφρουρήσει, ωστόσο καθιστά σαφές ότι δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί «Βαβυλωνία».

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι «μια συνολική λύση-πακέτο ως διεθνή συμφωνία που θα καλύπτει όλες τις πτυχές του προβλήματος -της ονομασίας, νομικά δεσμευτικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση κάθε πτυχής αλυτρωτισμού ή παραχάραξης της ιστορίας. Με βάση αυτή τη θέση θα τοποθετηθούμε όταν και εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει κάποια ολοκληρωμένη πρόταση στη Βουλή», ενώ για τις αποκλίσεις όπως του Σταύρου Θεοδωράκη τονίζει ότι «οι ομόφωνες αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου μας εκφράζουν και μας δεσμεύουν όλους».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top