ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Ανεβαίνει η Μέρκελ – Στάσιμος ο Σουλτς

epa05759359 (FILE) - A file picture dated 14 March 2013 shows German Chancellor Angela Merkel (R) and then European Parliament President Martin Schulz (L) talk during an European Council meeting at the European Council headquarters in Brussels, Belgium. Schulz on 29 January 2017 was officially nominated by the Social Democrats (SPD) party chair as SPD's as top candidate to take on Chancellor Merkel in German general elections in September 2017. He is scheduled to be elected as party chairman during a extraordinary party confention in March.  EPA/OLIVIER HOSLET

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι συντηρητικοί ανέβασαν το ποσοστό τους σε 40 τα εκατό – το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2015 – σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του Stern και της RTL.
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) μένουν στο 23 τα εκατό, ενώ οι Πράσινοι κέρδισαν 1 μονάδα και βρίσκονται στο 9 τα εκατό και το αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD μένει στο 7%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.
Το αριστερό Der Linke έχασε μία μονάδα (9%) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες έχασαν μία μονάδα (7%) σύμφωνα με την μέτρηση που έγινε 19-23 Ιουνίου και στην οποία πήραν μέρος 2.502 άτομα.
Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ βρίσκονται στο υψηλότερο ποσοστό τους από τον Σεπτέμβριο του 2015, λίγο μετά την απόφαση της Μέρκελ να ανοίξει τις «πύλες» για πάνω από 1 εκατομμύριο μετανάστες, κυρίως από την Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.
Το ινστιτούτο Forsa λέει ότι το 52 τα εκατό όσων πήραν μέρος θα στήριζαν τέταρτη θητεία για την Μέρκελ αν ο καγκελάριος εκλεγόταν με απευθείας εκλογή, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς του SPD μένει στάσιμο στο 22 τα εκατό.
Σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα της Γερμανίας, οι ψηφοφόροι ψηφίζουν κόμματα και όχι καγκελάριο. Συνήθως ο καγκελάριος είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος που κερδίζει την πλειοψηφία και πρέπει να επικυρωθεί από τα νεοεκλεγμένα μέλη του κοινοβουλίου με μυστική ψήφο.
Μόνο 9 τα εκατό των ψηφοφόρων εμπιστεύονται το SPD για την επίλυση των προβλημάτων της Γερμανίας, σε σύγκριση με το 40 τα εκατό των συντηρητικών της Μέρκελ.
Η μέτρηση έχει περιθώριο λάθους +/- 2.5 μονάδες.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top