ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Αντιδικίες για τα επιτελικά πόστα σε CDU και SPD

cdu-spd

Στους Χριστιανοδημοκράτες, η δεξιά πτέρυγα του κόμματος εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις προκειμένου να συμπεριληφθούν άτομα του χώρου της στην ηγεσία του κόμματος, της ΚΟ και της κυβέρνησης. Ενδεικτική είναι η σημερινή τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου του CDU Ρόλαντ Κοχ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ενώ καταλογίζει στη νυν ηγεσία του κόμματος έλλειψη αυτοπεποίθησης και ενδοτικότητα στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με τους Σοσιαλδημοκράτες, ο κ. Κοχ ζητά από την Άνγκελα Μέρκελ να αναδείξει από τώρα τη νέα γενιά κομματικών στελεχών που θα αναλάβουν τα ηνία της ηγεσίας. Ο Ρόλαντ Κοχ, ο οποίος εξακολουθεί να είναι καλά δικτυωμένος στο κόμμα, θεωρεί σκόπιμο η αλλαγή φρουράς να γίνει πριν από της επόμενες εκλογές.
Το αίτημα πάντως για ανανέωση με νεαρούς σε ηλικία πολιτικούς συμμερίζονται και στελέχη που πρόσκεινται στην κ. Μέρκελ. Οι παρεμβάσεις φαίνεται να επηρέασαν την καγκελάριο. Σε συνέντευξη την Κυριακή στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Γερμανική Τηλεόραση (ZDF) ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αξιοποιήσει και νεαρά σε ηλικία κομματικά στελέχη.

Πιθανώς την Τρίτη η Αντρέα Νάλες αναλαμβάνει πρόεδρος του SPD

Η συζήτηση για πρόσωπα σε ηγετικά αξιώματα εξακολουθεί να απασχολεί και τους Σοσιαλδημοκράτες. Το πιθανότερο είναι αύριο Τρίτη να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Το προεδρείο του SPD θα συνέλθει για να αποφασίσει την περαιτέρω πορεία μετά την ανακοίνωση του νυν προέδρου του κόμματος Μάρτιν Σουλτς πως παραιτείται. Αναμένεται ότι το προεδρείο θα εκλέξει νέο αρχηγό του κόμματος, την πρόεδρο της ΚΟ Αντρέα Νάλες.
Η εκλογή της κ. Νάλες που θα αναλάβει προσωρινά το αξίωμα θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τακτικό συνέδριο που θα συνέλθει τους ερχόμενους μήνες. Το σχέδιο αυτό που υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των μελών του προεδρείου, δεν βρίσκει την αποδοχή ολόκληρου του κόμματος. Κυρίως εκπρόσωποι της αριστερής πτέρυγας καταλογίζουν στην ηγεσία αδιαφάνεια αλλά και παρασκηνιακά μαγειρέματα. Η πρόταση τους είναι ο νέος πρόεδρος να αναδειχθεί με εσωκομματικό δημοψήφισμα.

dw.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top