ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Μαζική επίθεση χάκερ σε εκατοντάδες πολιτικούς

hackers

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Γερμανών πολιτικών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών της σάτιρας αλλά και εσωτερικά έγγραφα όλων των κομμάτων πλην της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) «διέρρευσαν» στο διαδίκτυο μετά από επίθεση χάκερ, μεταδίδουν σήμερα τόσο ο ραδιοσταθμός Βερολίνου-Βρανδεμβούργου RBB όσο και η εφημερίδα Bild.

Τα δεδομένα δημοσιεύθηκαν στο ίντερνετ μέσω λογαριασμού αγνώστου στο twitter ήδη πριν από τα Χριστούγεννα, η υπόθεση ωστόσο αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ, μεταδίδει το ραδιόφωνο του RBB. Το μόνο που γνωρίζουμε για τον επίμαχο λογαριασμό στο twitter είναι ότι το πρόσωπο που τον δημιούργησε αυτοχαρακτηρίζεται με όρους όπως «Security Research», «καλλιτέχνης» και «σάτιρα».

Για ποια ευαίσθητα δεδομένα πρόκειται; Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μέσω twitter «διέρρευσαν» στο ίντερνετ κωδικοί πιστωτικών καρτών, περιεχόμενα ιδιωτικών chat, επιστολές, λογαριασμοί, σκαναρισμένες ταυτότητες, ακόμα και εσωτερικά κομματικά έγγραφα, όπως αιτήσεις απασχόλησης σε κομματικά συνέδρια, εσωκομματική επικοινωνία ή ονόματα και διευθύνσεις μελών.
Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιος κρύβεται πίσω από την κλοπή και δημοσίευση των δεδομένων στο διαδίκτυο και γιατί καθυστέρησε τόσες μέρες η αποκάλυψη της υπόθεσης. Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Bild, οι επιθέσεις σταμάτησαν τέλη Οκτωβρίου του 2018, χωρίς να είναι γνωστό πότε ξεκίνησαν. Τα κόμματα πάντως ενημερώθηκαν για το συμβάν το βράδυ της Πέμπτης.

Μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης χάκερ βρίσκονται ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, οι σατιρικοί ηθοποιοί Γιαν Μπέμερμαν και Κρίστιαν Έρινγκ, γερμανικά συγκροτήματα όπως οι K.I.Z. και ο ράπερ Materia, καθώς και δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης ARD και ZDF.

Σύμφωνα με το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, θύμα των χάκερ ήταν και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Το αρχείο περιλαμβάνει έναν αριθμό φαξ, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλές επιστολές από και προς την Καγκελάριο. Πόσο ευαίσθητες είναι οι πληροφορίες της που διέρρευσαν, παραμένει άγνωστο σύμφωνα με την FAZ.

πηγή dw.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top