ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Πέφτει το ποσοστό των Πρασίνων

merkel-schulz

Οι Πράσινοι σημειώνουν το μικρότερο ποσοστό τους τα τελευταία 15 χρόνια σύμφωνα με δημοσκόπηση της Forsa, πλήττοντας τις πιθανότητες συνασπισμού με αριστερή πρόσημο που θα «αποκαθηλώσει» την καγκελάριο Μέρκελ από την κυβέρνηση.
Η δημοσκόπηση που έγινε για το περιοδικό Stern και την τηλεόραση RTL δείχνει ότι οι Πράσινοι χάνουν μια μονάδα και πέφτουν στο 6 τα εκατό, λίγο πάνω από το απαραίτητο 5 που χρειάζονται για να μπουν στο εθνικό κοινοβούλιο.
Μια άλλη έρευνα από την εταιρία INSA δείχνει επίσης τους Πράσινους στο 6 τα εκατό, πίσω από τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) που ήταν στο 6.5% και σε πορεία επιστροφής στη Βουλή.
Κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου μπορεί να αναδείξουν μια συμμαχία «κόκκινο-κόκκινο-πράσινο» του SPD, του Linke και των Πράσινων.
Η έρευνα της Forsa δείχνει το κόμμα της Μέρκελ χωρίς μεταβολή από την προηγούμενη βδομάδα με 36 τα εκατό, και τους Σοσιαλδημοκράτες στο 30.
Το αριστερό κόμμα Linke ανεβαίνει μια μονάδα στο 9 τα εκατό. Το ίδιο βελτιωμένο με μισή όμως μονάδα φαίνεται και στην έρευνα της INSA.
Το αντιμεταναστευτικό AfD δεν αλλάζει σε καμία από τις δύο έρευνες, παίρνοντας 8 τα εκατό στην έρευνα της Forsa και 10 στην INSA. Το κόμμα έχει χάσει την ανοδική του τάση καθώς έχουν μειωθεί οι προσφυγικές αφίξεις.
Το SPD έχει ανεβάσει τα ποσοστά του μετά την ανακοίνωση του Μάρτιν Σουλτς ως αντιπάλου της Μέρκελ. Αλλά η στήριξη στον Σουλτς έχει φθίνουσα πορεία – η έρευνα της Forsa δείχνει το ποσοστό του κάτω από το 30% για πρώτη φορά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.
Αν γινόταν άμεση εκλογή για καγκελάριο ο Σουλτς θα έπαιρνε 29 τα εκατό, 3 μονάδες κάτω από την προηγούμενη βδομάδα, σε σύγκριση με 44 τα εκατό που θα ψήφιζαν την Μέρκελ σε άμεση εκλογή.

πηγή: reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top