ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Προβάδισμα 4 μονάδων για την Μέρκελ

merkel-schulz

Το άστρο του Μάρτιν Σουλτς φαίνεται πως αρχίζει να χάνει την αρχική του λάμψη. Και σε νέα δημοσκόπηση η ένωση των χριστιανικών κομμάτων φέρεται να διευρύνει το προβάδισμά της έναντι των Σοσιαλδημοκρατών.
Οριακή πτώση παρουσιάζουν σε νέα δημοσκόπηση τα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς. Σε σφυγμομέτρηση του δημοσκοπικού Ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό της Bild της Κυριακής, το SPD χάνει δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα και βρίσκεται έτσι τέσσερις μονάδες πίσω από την χριστιανική ένωση CDU/CSU που παραμένει στο 35%.
Η τάση υπέρ των συντηρητικών κομμάτων είχε διαφανεί ήδη την περασμένη εβδομάδα όταν η CDU/CSU είχε κερδίσει δυο ποσοστιαίες μονάδες την ώρα που το ποσοστό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος δεν παρουσίαζε μεταβολή.
Από μια μονάδα κερδίζουν η Αριστερά (Die Linke) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) που συγκεντρώνουν 9% και 6% αντίστοιχα. Στο 7% παραμένουν την ίδια ώρα οι Πράσινοι (Grüne) ενώ στο 9% το εθνολαϊκιστικό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 3%. Το εκλογικό όριο βρίσκεται στο 5%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες τάσεις είχε καταγράψει και η δημοσκόπηση της δημόσιας τηλεόρασης ARD που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

dw.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top