ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Υπουργός Οικονομικών ο δήμαρχος του Αμβούργου

olaf-scholz

Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου Ολαφ Σολτς αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA.
Το SPD τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών εις βάρος της λιτότητας και η τοποθέτησή του σημαίνει την απομάκρυνση από την σφικτή δημοσιονομική πολιτική του προκατόχου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζει το Reuters.
Ο 59χρονος Σολτς δεν είχε δείξει μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον διάθεση να εγκαταλείψει το πόστο του στο Αμβούργο. Θεωρείται πάντως ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στο SPD και πιθανός υποψήφιος καγκελάριος του κόμματος στις επόμενες εκλογές, αν και επανεξελέγη αντιπρόεδρος με ποσοστό μόλις 59% στο συνέδριο του περασμένου Δεκεμβρίου.
«Η μετακίνηση στο Βερολίνο για τον Σολτς του έρχεται γάντι», σχολιάζει η Morgenpost του Αμβούργου επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα η δημοτικότητα του δημάρχου της μεγαλούπολης του γερμανικού βορρά είχε υποστεί πλήγματα στο Αμβούργο λόγω των επεισοδίων που αμαύρωσαν τη σύνοδο G-20 το καλοκαίρι, αλλά και της αποτυχίας το 2015 στη διεκδίκηση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Μάρτιν Σουλτς νέος υπουργός Εξωτερικών
Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild o επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών θα αναλάβει τα ηνία της γερμανικής διπλωματίας αντικαθιστώντας τον νυν υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Σημειωτέον ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση η πλειοψηφία των Γερμανών ήταν αντίθετοι στην ιδέα να μετάσχει ο Σουλτς στη νέα κυβέρνηση. Το 54% των ερωτηθέντων στη σφυγμομέτρηση του ινστιτούτου Forsa που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα είπε ότι δεν θέλει να αναλάβει ο Σουλτς κάποιο υπουργείο, ενώ θετικά εκφράστηκε το 36%. Ακόμη και Σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόροι σε ποσοστό 47% είπαν ότι διαφωνούν με την ιδέα να αναλάβει υπουργικό θώκο ο Μάρτιν Σουλτς σε άλλη δημοσκόπηση για λογαριασμό του RTL/n-tv, ενώ το 44% είπε ότι δεν έχει αντίρρηση.

πηγή : ifemireda.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top