ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάννης Μαστρογεωργίου στη «Μ»: Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι εδώ, η χώρα είναι πολύ πίσω

MastrogeorgiouJannis

Ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Γιάννης Μαστρογεωργίου, με μεγάλη πείρα σε έρευνες και μελέτες στο πλαίσιο των thinktanks, στη συνέντευξή του στην «Μ» και τους Γιάννη Μεϊμάρογλου, Μιχάλη Κυριακίδη και Αντώνη Τριφύλλη, αναφέρεται στις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και δίνει έμφαση  στην 4η βιομηχανική επανάσταση, θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ έχει συγγράψει δύο βιβλία: «Ευκαιρίες, γκρίζες ζώνες και προεκτάσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» και «Τα εργαλεία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και πώς ανά-διαμορφώνουν τη ζωή μας»

Ο κ. Μαστρογεωργίου, σημειώνει πως η Ελλάδα έχει μείνει πάρα πολύ πίσω στο θέμα αυτό, και ο κίνδυνος να χάσει τις εξελίιξεις είναι μεγάλες, με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.

Σημειώνει, επίσης, την ανάγκη τα πολιτικά κόμματα να εντάξουν στα προγράμματά τους και τους σχεδιασμούς τους τις εξελίξεις προς την 4η βιομηχανική επανάσταση, ενώ θα πρέπει και η κοινωνία να προετοιμαστεί και να προσαρμοστεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Αναφέρει επίσης, πως τα Ελληνικά Πανεπιστήμια βρίσκονται ανησυχητικά πίσω στον τομέα αυτό

Παρακολουθείστε την συνέντευξη

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top