ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάννης Μεϊμάρογλου: Ο Κουβέλης θυμίζει τώρα στον Τσίπρα τα χρωστούμενα

Meimaroglou

«Υπήρξε σαφής πρόταση και περαιτέρω συνεννοήσεις επί της προτάσεως, αλλά τελικά ο Φώτης Κουβέλης χρησιμοποίησε όλη εκείνη την κουβέντα το καλοκαίρι του 2014 για να διαπραγματευθεί, στη συνέχεια, με τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ο Γιάννης Μεϊμάρογλου  σε δήλωσή του στο iefimerida, και ξεκαθαρίζει, για μια ακόμα φορά,  τι συνέβη εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι. Αλλωστε ήταν ένας από τους τρεις, μαζί με τον Σπύρο Λυκούδη και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο που μετείχαν στις συζητήσεις για τον ΠτΔ.

«Και τώρα, βγαίνει και μιλάει γιατί θέλει να θυμίσει στον πρωθυπουργό ότι “Αλέξη κυβερνάς χάρη σε μένα” και πρέπει “να μου το αναγνωρίσεις”. Ξεπέρασε το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας,  ξεπέρασε τον πρώτο ανασχηματισμό, ξεπέρασε και τον δεύτερο περιμένοντας πάνω από το τηλέφωνο αλλά υπουργός δεν έγινε, ούτε ήρθε η αναγνώρισε που περίμενε». Και επιμένει: «Δεν ήταν βολιδοσκοπήσεις, ήταν συζητήσεις. Μπορεί να μην υπέγραψαν χαρτιά, να μην υπέγραψαν συμφωνίες, αλλά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2014 πρόταση από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υπήρξε, είναι σαφές». Και προσθέτει: «Αλλά κανείς μας δεν πίστευε ότι θα το πάει μέχρι τέλους για πρόεδρος. Ούτε ο Βενιζέλος το πίστευε. Κανείς δεν περίμενε την κωλοτούμπα».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top