ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάννος Μητσός: Απαραίτητη η συνέργεια Πανεπιστημίων και Επιχειρήσεων, εν όψει της 4ης βιομηχανικής επανάστασης (video)

Mitsos_ Jannos

Ο Γιάννος Μητσός είναι Senior Advisor, ΜΜΕ, Θέσεων και Επικοινωνίας στον ΣΕΒ. Στη συνομιλία του με τον Αντώνη Τριφύλλη, αναφέρεται μεταξύ άλλων στις προσπάθειες του ΣΕΒ  για ενημέρωση και επενδύσεις στον τομέα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, της ψηφιακής εποχής. Τονίζει πως  Παιδεία, δημόσια πολιτική, ρυθμιστικό περιβάλλον και επειχειρήσεις πρέπει να  παρεμβαίνουν παράλληλα, προκειμένου να προλάβει η χώρα την 4η βιομηχανική επανάσταση. Σημειώνει πως υπάρχει ενδιαφέρον από την πλεθρά των επιχειρήσεων, κυρίως για να κατανοήσουν την νέα εποχή της υψηλής τεχνολογίας για να προσαρμοστούν κατάλληλα.

Ο Γιάννος Μητσός, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και Ευρωπαϊκή Πολιτική στο London School of Economics και είναι Marshal Memorial Fellow του GMF. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά. Έχει εργαστεί τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα με έμφαση στη συνεργασία μεταξύ των δυο και στην εκπόνηση πολιτικών για τη βελτίωση της. Επίκεντρο των ενδιαφερόντων του είναι οι δημόσιες πολιτικές για την ανάπτυξη των διεπαφών μεταξύ γνώσης και παραγωγής, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δημιουργία κατάλληλου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ολόκληρη η συνέντευξη

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top