ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για καταστροφολογία κατηγορεί τον Γ. Στουρνάρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

tzanakopoulos1

Τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα βάζει στο στόχαστρο ο κυβέρνηση μετά τα όσα είπε χτες τόσο για τα εργασιακά όσο και για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον κεντρικό τραπεζίτη για «καταστροφολογία» και του σύστησε δημοσίως «να αποφεύγει την πολιτικολογία και να βλέπει ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση δεν είναι στην πλευρά της κυβέρνησης αλλά στην πλευρά των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών».

Ο κ. Τζανακόπουλος υπενθύμισε ότι ο κ. Στουρνάρας είχε και την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, αφήνοντας υπονοούμενα για την ανεξαρτησία του και κατηγορώντας τον ότι ταυτίζεται με τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η στάση ορισμένων παραγόντων, οι οποίοι καθ’ υπέρβαση του θεσμικού τους ρόλου επιλέγουν να αναπαράξουν διάφορα κινδυνολογικά σενάρια για την πορεία της οικονομίας την στιγμή που υποδεικνύουν την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις. Θα ήταν καλό, όσοι επιλέγουν αυτή τη στάση, επικαλούμενοι μάλιστα την θεσμική τους ανεξαρτησία – ενώ είναι σε όλους γνωστό, ότι υπήρξαν πρόσφατα πολιτικά στελέχη της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης – να αναρωτηθούν: ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 αν επιλέγαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα λιτότητας 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Δεκέμβρη του 2015, όπως ζητούσε το ΔΝΤ; Υπάρχει προβληματισμός για τις καθυστερήσεις αλλά δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά οι παράλογες απαιτήσει των Θεσμών. Θα έπρεπε να αποδεχτούμε απαίτηση Ταμείο για επιπλέον 4.5 δισ.; Το ζήτημα δεν είναι ένα άρον άρον κλείσιμο αξιολόγησης αλλά και μια συμφωνία κοινωνικά και οικονομικά βιώσιμη».

Με σκληρούς όρους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε το αίτημα Σημίτη για εκλογές. Ειδικότερα αν και απέφυγε να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ αφού αυτή προβάλλεται απόψε στο σύνολό της, δεν παρέλειψε ωστόσο να στάξει «δηλητήριο» για τον Κώστα Σημίτη. «Προφανώς δε μπορούμε να σχολιάσουμε μια συνέντευξη που δεν έχει προβληθεί δημοσίως….Είναι από τους βασικούς υπεύθυνους που η οικονομία έφτασε εκεί που έφτασε το 2009. Είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της καταστροφής της Ελληνικής Οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Θέτοντας ως ορόσημο για τη λήψη μιας τελικής απόφασης την εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ, ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών, ενώ δεν διέψευσε ότι οι θεσμοί περιμένουν «επιστολή με δεσμεύσεις» από την Αθήνα. «Ευελπιστούμε ότι θα πάρει μια απόφαση (…) από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ανάκαμψη της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Συμπαγείς η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο θέμα της ΔΕΗ»
Απολύτως ενιαίες και συμπαγείς είναι κυβέρνηση και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υπογράμμισε ερωτηθείς για το θέμα της ΔΕΗ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε συγκρίσεις» και προέβλεψε: «Η συμφωνία θα είναι τέτοια, που δεν θα επιτρέψει τη συμφωνία της από κανέναν».

Καταλήγοντας, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα είναι ενιαία και συμπαγής, και θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με όρους προστασίας της κοινωνίας, της δημόσιας περιουσίας και των εργαζομένων».

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top