ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου μιλάει ο Τσακαλώτος και δεν βιάζεται

tsakalotos

«Εμείς θα επιδιώξουμε μια πολιτική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου σε όλο το πακέτο και μετά μπορούμε να διευκρινίσουμε τις λεπτομέρειες» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας ότι «για αυτό τον λόγο έχουμε καθυστερήσει, γιατί έχουμε να αποφασίσουμε για πολλά πράγματα ταυτοχρόνως, όπως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, οι μεταρρυθμίσεις και πολλά άλλα».

Αυτά που έχουν μείνει για νομοθέτηση, μπορούμε να τα κλείσουμε σε δέκα ημέρες, δεν καθυστερεί αυτό την διαπραγμάτευση», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, λέγοντας μετ΄ επιτάσεως ότι «αυτό που επιδιώκουμε εμείς, το επιδιώκει και ο κ. Μοσκοβισί και ο κ. Ντάισελμπλουμ», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ούτε μία φορά στον Γερμανό ομόλογο του και τις …απειλές περί Grexit.

Ο κ. Τσακαλώτος αρνήθηκε ότι υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών για συμφωνία, ωστόσο κληθείς να θέσει ένα χρονικό ορόσημο για το …κλείδωμα της αξιολόγησης αρνήθηκε, διότι όπως είπε «αν σας προσδιορίσω τον χρόνο, αυτό μελλοντικά θα «μου δένει τα χέρια».

Είπε πάντως, ότι «είμαστε σε τελείως διαφορετική θέση από το 2015» συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν πρέπει η Κυβέρνηση να βιαστεί για να κλείσει η διαπραγμάτευση.

«Εγώ λέω ότι δεν πρέπει να το «λήξουμε» τώρα. Η Ευρώπη έχει πάρα πολλά προβλήματα, όχι μόνο με την Λεπέν, αλλά και με την τραπεζική ένωση, με την Γερμανία να επιδιώκει πλεόνασμα 300 δις και πολλά άλλα», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος, καταλήγοντας «βλέπω ένα διαφορετικό τοπίο, όπου μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό».

Ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το ΔΝΤ δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση του – κάτι που πολλές φορές στην διάρκεια της συνέντευξης το κάλεσε να κάνει – προφανώς διότι έχει εσωτερικά προβλήματα, επισημαίνοντας ότι «δεν θεωρώ ότι το ΔΝΤ θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ευρώπη, αλλά μπήκαν σε ένα πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθωση χρέους, τους έπεισε ο Τόμσεν γι΄ αυτό και τώρα θέλουν να κατηγορήσουν την Ελλάδα. Τώρα έχουν και τον Τραμπ από πίσω και καθυστερούν».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, οι ευρωπαίοι είναι στην ίδια γραμμή με την ελληνική κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα δημιουργείται διότι «μερικές χώρες στο Eurogroup θέλουν το ΔΝΤ μέσα στο πρόγραμμα, έτσι δημιουργούν πρόβλημα στην Κομισιόν και την ΕΚΤ, γιατί πρέπει να φέρουν το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Θεωρώ ότι η θέση των Κομισόν και ΕΚΤ είναι ίδια με την δική μας, βάσει των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων που έχουμε. Η Κομισιόν προσπαθεί να ισορροπήσει τις θέσεις των χωρών».

«Έχουμε κάνει πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις, σε πάρα πολλούς τομείς μετά από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τα κρατήσεις πίσω μέχρι οι άλλοι να δείξουν τα χαρτιά τους, γιατί αυτήν την τελική λύση που θα φέρουμε θα πρέπει εμείς, στο κόμμα και στην κυβέρνηση, να μπορούμε να την υποστηρίξουμε», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγή: ΑΝΤ1

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top