ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για «συμβιβαστική λύση» στο Eurogroup κάνει λόγο ο Β. Σόιμπλε

DAVOS/SWITZERLAND, 29JAN11 - Wolfgang Schaeuble, Federal Minister of Finance of Germany, is captured during the session 'The Global Economic Outlook' at the Annual Meeting 2011 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 29, 2011.

Copyright by World Economic Forum
swiss-image.ch/Photo by Jolanda Flubacher

Για «συμβιβαστική» λύση για την Ελλάδα στις 15 Ιουνίου έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο του Bloomberg στο Βερολίνο 48 ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές θα καταλήξουν σε μια συμβιβαστική συμφωνία αυτή την εβδομάδα, ένα βήμα που θα αποδεσμεύσει περισσότερα δάνεια για την Αθήνα.
«Θα τα καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι πιστωτές και το ΔΝΤ κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουν σε κάποιου είδους συμφωνία για την Ελλάδα την Πέμπτη, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης, ενώ παράλληλα θα μεταθέσουν το ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους για μετά.
Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να εγκαταλείψει την τρέχουσα νομισματική πολιτική της “εγκαίρως” και προειδοποίησε ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια έχουν προκαλέσει προβλήματα σε κάποιες χώρες.
«Η ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική που εφαρμόζεται σε πολλές περιοχές έχει ενθαρρύνει την αδικαιολόγητη ανάληψη ρίσκου, την πολιτική εφησυχασμού, την λανθασμένη κατανομή κεφαλαίων και τις ‘φούσκες’ στις τιμές, ενώ θα συνεχίσει να το κάνει, αν δεν αντιστραφεί εγκαίρως», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.
«Πρέπει να εγκαταλείψουμε την τρέχουσα νομισματική πολιτική εγκαίρως και να επιστρέψουμε σε μια πιο φυσιολογική πορεία», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι η Fed στις ΗΠΑ είχε ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και ότι η ΕΚΤ προσφάτως τροποποίησε το ανακοινωθέν της με τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

πηγή: liberal.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top