ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιώργος Φλωρίδης: Δεν θέλουμε άλλο ένα κόμμα, αλλά ένα νέο φορέα, με τη σύμπραξη όλων των δυνάμεων του χώρου και της κοινωνίας

floridis

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει χάος και μια πολύ μεγάλη απόσταση από τη ΝΔ» δήλωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στον Ηλία Κανέλλη, για τη συγκρότηση  νέου κόμματος στο χώρο του κέντρου.

Για τη στόχευση της πρωτοβουλίας, ο κ Φλωρίδης είπε ότι είναι «Χίλιοι άνθρωποι να υπογράψουμε μια πρόσκληση με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο για τη χώρα και όλες οι δυνάμεις να κληθούν να συμπράξουν στο καινούργιο».
Αναφορικά με τη διαφορά του συγκεκριμένου εγχειρήματος σε σχέση με προηγούμενα , ο κ Φλωρίδης τόνισε πώς έγκειται στο ότι αποσκοπεί στο να βάλει μέσα την κοινωνία και να μην αποτελεί μια  συνεννόηση κορυφής, η οποία ανεξαρτήτως των προθέσεων των πρωταγωνιστών της, θα μοιάζει με διαδικασία νομής, όπως άλλες κατά το παρελθόν.

«Στόχος είναι εμείς, περίπου 1.ΟΟΟ άνθρωποι  από την οικονομία, την αυτοδιοίκηση, την παραγωγή, νέοι,  να απευθύνουμε μια ανοικτή, καθαρή και τίμια πρόσκληση πρός όλους, για τη δημιουργία , από μηδενική βάση, ενός νέου φορέα. Ο κόσμος δεν ικανοποιείται από τις σημερινές εκπροσωπήσεις, είναι μικρές, τόνισε.Το τελευταίο μεγάλο ΠΑΣΟΚ το οποίο συμμετείχα ήταν εκείνο του 2009, οπότε είχε ποσοστό 44%. Σήμερα 9 στους 10 ψηφοφόρους εκείνου του μεγάλου ΠΑΣΟΚ, κρατούν μια σταθερή απόσταση από το σημερινό και είναι σε αναζήτηση. Κάποιοι δοκίμασαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αναζήτηση του νέου.Ζήσαμε την αντιπαράθεση του νέου με το παλιό, είδαμε και το νέο. Χρειαζόμαστε το άλλο, το διαφορετικό, κάτι ουσιαστικό για τη χώρα. Στόχος, είναι 1000 άνθρωποι να υπογράψουμε μια πρόσκληση με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο για τη χώρα και όλες οι δυνάμεις θα κληθούν να συμπράξουν στο καινούργιο».
Η διαφορά απ όλες τις προηγούμενες -κατά τα άλλα αξιόλογες- προσπάθειες, είναι ότι φεύγουμε από τις συνενοήσεις κορυφής και θέλουμε να πάμε στην κοινωνία.
Αισθανόμαστε ότι ο κόσμος, εδώ και πολύ καιρό στέλνει το μήνυμα ότι χρειάζεται κάτι καινούργιο, ενωμένο και μεγάλο, που θα παρουσιάσει την άλλη άποψη για την Ελλάδα.Το θέμα είναι να παρουσιάσουμε μιαν άλλη πρόταση για την Ελλάδα, συμφωνώντας ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος κυβερνώντας, έχει οδηγήσει σε φοβερή απογοήτευση τον κόσμο και πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα της χώρας».

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει χάος και μια πολύ μεγάλη απόσταση από τη ΝΔ, είπε ο κ. Φλωρίδης
Αναφορικά με τη ΝΔ, έχουμε μια δεδηλωμένη πρόταση Μητσοτάκη να την οδηγήσει σε εκσυγχρονιστικά μονοπάτια , αλλά φοβάμαι ότι -μέχρι τώρα- αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, επειδή παραμένει δεσμευμένη σε παλιές αντιλήψεις και βρίσκεται πολύ μακριά από τις σημερινές ανάγκες της χώρας».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top