ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Καμίνης: Έφτασε η ώρα για ουσιαστικό διάλογο

KaminisG

«Με την ανακοίνωση από την επιτροπή Αλιβιζάτου, των ημερομηνιών της διεξαγωγής των εκλογών, κλείνει μία ακόμη εκκρεμότητα και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κορύφωση της σημαντικής διαδικασίας που θα οδηγήσει στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης», σχολίασαν σε άτυπη ενημέρωση, συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας εκλογών ηγεσίας στην προοδευτική παράταξη.

Οι συνεργάτες του υποψήφιου προέδρου του νέου φορέα σημείωσαν ότι η δημόσια συζήτηση της διαδικασίας, που προκάλεσε κόπωση και αμφιβολία στους πολίτες, τελείωσε – κι έφτασε η ώρα για πολιτική, για ουσιαστικό διάλογο, σχετικά με το πώς η προοδευτική δημοκρατική παράταξη θα γίνει πραγματικά μεγάλη και πώς θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καμίνης  τόνισε ότι ο νέος φορέας «απευθύνεται στους ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχει κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού και των εύκολων, τάχα θαυματουργών λύσεων, των διχαστικών διλημμάτων και των ανέξοδων συγκρούσεων και ότι ήρθε η ώρα να μπούμε στη νέα εποχή. Η νέα εποχή χαρακτηρίζεται από τις τεράστιες δυνατότητες που διανοίγονται με την τεχνολογία αλλά και τις μεγάλες ανισότητες που γεννιούνται στην παραγωγή και την οικονομία. Αυτό το δίπολο δυνατότητες/ ανισότητες καλούνται σήμερα να διαχειριστούν τα κόμματα κι οι πολιτικές. Πως δηλαδή θα αξιοποιήσουμε παραγωγικά την αφθονία των ιδεών, των προϊόντων, των υπηρεσιών σε όλους τους τομείς, ώστε με τον παραγωγικό πλούτο να εγκαταστήσουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος και μακροπρόθεσμες πολιτικές κατά των ανισοτήτων. Δεν έχει καμία σημασία η δημοσιονομική στενότητα. Χρειάζονται όμως άλλα, ανοιχτά, μυαλά στους αντίποδες των κλειστών νοοτροπιών που επιδεικνύουν τα κόμματα που είναι κολλημένα στα διλήμματα του παρελθόντος, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Κόμματα που ανταλλάσσουν κατηγόριες και συγχέουν είτε τα επιδόματα με την αλληλεγγύη, είτε την αγορά με την ανάπτυξη. Χρειάζεται άλλο κράτος, όχι περισσότεροι ή λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Χρειάζεται άλλη δικαιοσύνη, όχι άλλοι δικαστές. Το ανθρώπινο υλικό μας είναι εκπληκτικό. Μορφωμένο, επινοητικό, δουλεύει πολύ και αμείβεται ελάχιστα πια. Το πνίγουν, του ανακόπτουν τη δημιουργικότητα και την όρεξη, η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια και η απίστευτη πολυνομία. Πείτε μου εσείς σε αυτούς τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει κάποιος εμπιστοσύνη ότι άμα δουλέψει, αυτό θα του αναγνωρισθεί; Όταν βουτάνε στο βάθος της επετηρίδας για να αλλάξουν ηγεσία στην Δικαιοσύνη, όταν έχουν γεμίσει κομματικά στελέχη τη διοίκηση; Όταν επαναφέρουν τις πιο οπισθοδρομικές πολιτικές στην παιδεία. Η δημοκρατική παράταξη θέλει να γίνει ο φορέας της εμπιστοσύνης, στις αλλαγές που θα προτείνει, στους θεσμούς διαφάνειας, στην αξιοκρατία, στις επενδύσεις. Αυτό είναι το στοίχημα της, γί αυτό ανασυγκροτείται».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top