ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Καμίνης: Εγκληματική οργάνωση η ΧΑ

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καταθέτει στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής , Τρίτη 30 Μαΐου 2017. Συνεχίζεται στο Εφετείο Αθηνών με εξέταση μαρτύρων κατηγορίας η δίκη της ηγεσίας και μελών της Χρυσής Αυγής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Εγκληματική οργάνωση χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά τη Χρυσή Αυγή ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Όταν αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη για μία δολοφονία, η πολιτική ευθύνη συμπίπτει με την ποινική ευθύνη. Αγγίζει τα όρια του ηθικού αυτουργού. Σημαίνει εμείς ως Χρυσή Αυγή έχουμε προκαλέσει την πράξη».

Αυτήν την εκτίμηση έδωσε καταθέτοντας στην δίκη της Χρυσής Αυγής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου περί ανάληψης πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κ. Καμίνης κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τόσο τη δική του εμπειρία από βίαιες ενέργειες της οργάνωσης όσο και από συμβάντα και συμπεριφορές που είδε στην τηλεόραση ή πληροφορήθηκε.

Ο μάρτυρας δήλωσε απερίφραστα στο δικαστήριο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, «με οργανωμένη δομή», η οποία «έχει τον αρχηγό και έχει και μέλη». Όπως κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, «το βαθύτερο της κίνητρο είναι η κατάληψη της εξουσίας».

«Η βία είναι κυρίαρχο στοιχείο της ιδεολογίας της», τόνισε, απομονώνοντας την κοινοβουλευτικά: «Ακόμη και το ΚΚΕ που παλιά πρέσβευε τη διδακτορία του προλεταριάτου, δεν βλέπω πια να επιμένει σε αυτά», σημείωσε.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απαγόρευση – καθώς δεν υπήρχε άδεια από τον Δήμο – συσσιτίου της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα, τη Μεγάλη Πέμπτη του 2013 αλλά και βίαιο επεισόδιο στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου καθώς και στους χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε σε βάρος του η Χρυσή Αυγή ως «λάθρο-δημάρχου».

Εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η επίθεση εναντίον του ήταν σε γνώση της ηγεσίας του κόμματος. «Δεν έχω δει, εξάλλου, ποτέ την ηγεσία της να καταδικάζει πράξεις βίας, όπως αυτή σε βάρος μου. Όχι μόνο δεν την καταδίκασε, αλλά και έσπευσε να τη νομιμοποιήσει. Υστερα από τα επεισόδια που σας περιγράφω, ο γραμματέας της Νίκος Μιχαλολιάκος με δηλώσεις του με «μήνυσε» να προσέχω πάρα πολύ όταν κυκλοφορώ εφεξής στην Αθήνα. Υπήρχε σαφής απειλή, και έμμεσο μήνυμα προς κάποιους, να μου επιτεθούν».

«Αν ήταν στο χέρι της Χρυσής Αυγής, θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος προκειμένου να δώσει το στίγμα της ιδεολογίας του κόμματος, την οποία πολλές φορές χαρακτήρισε «ναζιστική» και «φασιστική».

Ο Δήμαρχος μίλησε επίσης για «χυδαιότητα και ύφος» υποκόσμου, συνδέοντας τα χαρακτηριστικά αυτά και με την πρόσφατη σκηνή μεταξύ Ηλία Κασιδιάρη και Νίκου Δένδια, στη Βουλή.

«Αποπνέει μια εξαιρετική βιαιότητα η σκηνή. Δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι πρόκειται για στιγμή απλής παραφοράς… Αποπνέει τη βία που εκφράζει η οργάνωσή τους».

Ο μάρτυρας υποστήριξε τη θέση του περί θυλάκων και μάλιστα οργανωμένων μέσα στην αστυνομία γεγονός που κάνει τη Χρυσή Αυγή να αισθάνεται πιο δυνατή ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον βουλευτή Γερμενή αλλά και όσα διαλαμβάνονται στα δημοτικά συμβούλια με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top