ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Καμίνης: «Η μεγάλη προσέλευση των πολιτών στις κάλπες θα προκαλέσει σεισμό στο πολιτικό σκηνικό- Δεν θα παραιτηθώ από δήμαρχος

Kaminis
Η μαζική συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες για τον νέο φορέα θα προκαλέσει σεισμό σε όλο το πολιτικό σκηνικό, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι τα δημαρχιακά του καθήκοντα θα συνεχίσει να τα εκτελεί κανονικά και ως επικεφαλής της δημοκρατικής παράταξης.
«Η μαζική συμμετοχή των πολιτών θα προκαλέσει έναν πραγματικό «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό, καθώς το πολιτικό σύστημα αποκτά ξανά την «ραχοκοκαλιά» του, είπε ο κ. Καμίνης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
«Στον νέο φορέα όλοι οι υποψήφιοι είμαστε συνιδρυτές, θα αποκτήσει το πρόγραμμά του και θα γίνει ξανά ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα, μέσα σε συνθήκες ισοτιμίας και προπάντων συντροφικότητας», δήλωσε ο Γ. Καμίνης, προσθέτοντας ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία «υπάρχουν άνθρωποι που ανακαλύπτουν αυτή τη στιγμή και πάλι την πολιτική».
Στην ερώτηση σχετικά με το αν θα παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου Αθηναίων στην περίπτωση που εκλεγεί επικεφαλής του νέου φορέα, ο κ. Καμίνης απάντησε: «το επιτελείο μου κι εγώ έχουμε πολλή δουλεία να κάνουμε ακόμα».
Αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι είναι πρώιμο να μιλάμε για θέματα συνεργασιών σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό τοπίο, ενώ ανέφερε ότι αυτό που προέχει είναι η διαμόρφωση του νέου φορέα που θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή.

Τάχθηκε εκ νέου υπέρ της ηλεκτρονικής διαδικασίας ψηφοφορίας και της συμμετοχής εξ αποστάσεως νέων από το εξωτερικό.

Μίλησε για έναν ομοιογενή φορέα που «δεν αποκλείει κανέναν από κανένα κόμμα», τονίζοντας πως όλοι είναι συνιδρυτές. Χαρακτήρισε πρώιμο το ερώτημα με ποιον θα συνεργαστεί ο νέος φορέας μετεκλογικά, σημειώνοντας πως μετά την εκλογή θα πρέπει να διαμορφωθεί το πρόγραμμα.

Στην ερώτηση εάν θα πρέπει να απομακρυνθούν «βαρίδια» από το κόμμα είπε: «δεν αποκλείεται εκ προοιμίου κανείς…όλα αυτά τα λύνει η ζωή…»

Με αφορμή το θέμα της αντιγραφής εργασίας από 106 φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο κ. Καμίνης είπε ότι αυτό αποκαλύπτει την παθογένεια του συστήματος και επισήμανε ότι «μία μόλις μέρα μετά την αποκάλυψη του θέματος, η ΝΔ έσπευσε να μιλήσει για το άρθρο 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».
«Δεν έχω πρόβλημα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά προτεραιότητά μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο του δημοσίου πανεπιστημίου» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ χαιρέτισε την ανακοίνωση της ΠΑΣΠ που καταδίκασε την υπόθεση ομαδικής αντιγραφής εργασίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top