ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Καμίνης: Ισχυρό μήνυμα για νέο πολυτασικό κόμμα

kaminis1

Οι 220 χιλιάδες πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες έστειλαν μήνυμα να δημιουργηθεί ένα νέο, ενιαίο πολυτασικό κόμμα τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας τις προσυνεδριακές διεργασίες για τον νέο φορέα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη, ο κ. Καμίνης δήλωσε: “Υπάρχουν φαινόμενα αυτή την στιγμή που προβληματίζουν πάρα πολύ κόσμο. Υπάρχει αυτή η τάση των κομμάτων, που δημιούργησαν αυτή την πρωτοβουλία. να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι ως κόμματα και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το εκλογικό αποτέλεσμα. Εν πολλοίς ήταν κάτι αναμενόμενο. Όμως εμείς είμαστε εδώ. Υπάρχει η νομιμοποίηση ενός εκλογικού αποτελέσματος προσέλευσης 220.000 ανθρώπων που ουδείς επιτρέπεται να αγνοεί. Το αποτέλεσμα έστειλε ένα μήνυμα και αυτό το μήνυμα θα πάμε να εφαρμόσουμε: θα προχωρήσουμε για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, ενιαίο πολυτασικό κόμμα”.
Για την απόφαση της κυβέρνησης να βγουν σε δημοπρασία οι συχνότητες των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης να ελέγξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε με την επιβολή της απλής αναλογικής, είτε με τη δημοπράτηση των συχνοτήτων. “Αναρωτιέμαι γιατί δεν κάνουν το ίδιο και με τις συχνότητες της ΕΡΤ” σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, προαναγγέλλοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θα δώσει την απάντηση που χρειάζεται: “Ο Αθήνα 984 έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα τους υποχρεώσουμε να υποχωρήσουν” τόνισε ο κ. Καμίνης.
Για το ζήτημα των επιχειρήσεων απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων που πραγματοποιούν συνεργεία του δήμου Αθηναίων στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ, ο κ. Καμίνης είπε ότι “πρόκειται για έναν πόλεμο με στόχο την απελευθέρωση του δημοσίου χώρου και την επιβολή της νομιμότητας, ο οποίος θα συνεχιστεί με συνέπεια με όλα τα μέσα, με όποιο κόστος, και για όσο χρειαστεί”.
Η Αθήνα πλήρωσε ακριβά την ολέθρια απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να καταργήσει εν μία νυκτί τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία απουσίασε από την πόλη σχεδόν δύο χρόνια” είπε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι τελικά “επέστρεψαν στην υπηρεσία τους μόνο 390 από τους 1.200 δημοτικούς αστυνομικούς και με αυτούς πρέπει να βάλουμε τάξη σε όλη την πόλη”.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top