ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Καμίνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται γιατί βλέπει να σχηματίζεται η μεγάλη παράταξη

Kaminis Intervju

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται γιατί βλέπει να σχηματίζεται η μεγάλη παράταξη που θα ανατρέψει τους συσχετισμούς σε όλο το πολιτικό φάσμα», δήλωσε ο δήμαρχος της Αθήνας και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, σε συνεντευξή του στον REAL FM.

Σχολιάζοντας τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προόδου και συντήρησης και στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί προοδευτική πολιτική, ο κ. Καμίνης απάντησε: «Υπάρχουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πραγματικότητα ένα συντηρητικό κόμμα, που αυτό που μας λέει είναι «πίσω ολοταχώς». «Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που υποσχέθηκε ήταν να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του 2007,  είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας ότι «η προοδευτική παράταξη που θα δημιουργηθεί θα καλείται να σπάσει αυτά τα σχήματα».

Όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα, ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να ενώσει και να κάνει και πάλι μεγάλη την παράταξη. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, η απάντηση στα αδιέξοδα του σημερινού πολιτικού συστήματος είναι μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη και η προοπτική είναι «να πάμε σε έναν ενιαίο φορέα, που θα έχει τάσεις όπως έχουν όλα τα κόμματα. Πάμε σε κάτι μεγάλο, γιατί αυτό ταιριάζει στη δημοκρατική παράταξη».

Ο κ. Καμίνης όταν κλήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση της αντιγραφής 106 φοιτητών και τα δημοσιεύματα που φέρουν τις φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, να τους υπερασπίζονται τόνισε: «είναι θλιβερό το φαινόμενο αυτό να εμφανίζεται σε τέτοια μαζική έκταση, είναι μία από τις πιο καθαρές ενδείξεις της παρακμής στην οποία έχουμε φθάσει. Ο δήμαρχος Αθηναίων μάλιστα διεμήνυσε: «αν τα παιδιά της ΠΑΣΠ, αληθεύει ότι έχουν υπερασπιστεί αυτή την θέση τους καλώ να μη με ψηφίσουν. Αν ψηφίσουν εμένα θα έχουν ψηφίσει λάθος άνθρωπο. Δεν μπορώ να ανεχθώ τέτοια πράγματα, τα καταδικάζω και θεωρώ ότι είναι το σαφέστερο δείγμα παρακμής αυτήν τη στιγμή στη χώρα».

Αναφερόμενος στη συνολική κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια, ο κ. Καμίνης υπενθύμισε πρόσφατο κοινό άρθρο που έγραψαν με τον Γ. Μπουτάρη για το πανεπιστημιακό άσυλο στο οποίο τόνιζαν ότι με τον τρόπο που εφαρμόζεται έχει εξελιχθεί σε άσυλο βίας και παρανομίας. «Όταν το γράφαμε, ξέραμε πολύ καλά τι λέγαμε» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Δεν βλέπω και το ΠΑΣΟΚ να θέλει να φορτώσει το χρέος του σε κανέναν» είπε ο κ. Καμίνης απαντώντας σε ερώτηση για τα χρέη του κόμματος, ενώ για τη διαχείριση των οικονομικών παρέπεμψε στον τρόπο που ο ίδιος πολιτεύεται στον δήμο Αθηναίων, κάνοντας λόγο για «διαχείριση με διαφάνεια, ανοιχτή και δημόσια σε κάθε πολίτη, με λογοδοσία και με εξοικονόμηση των χρημάτων και πλεονάσματα» τονίζοντας ότι έτσι θα πορευτεί και στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top