ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Καμίνης: Συνεχίζουμε κανονικά για να τιμήσουμε την εντολή χιλιάδων πολιτών

kaminis

«Οφείλουμε να τιμήσουμε την εντολή χιλιάδων πολιτών να προχωρήσουμε ενωμένοι. Όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου πέρυσι τον Αύγουστο, δεν είχα καμιά αυταπάτη ότι το εγχείρημα θα ήταν εύκολο. Αλλά είμαστε εδώ και συνεχίζουμε κανονικά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6FM»

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «έχουμε πρόεδρο που ψηφίστηκε από μια μεγάλη πλειοψηφία, από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να κατακτήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στο Κίνημα Αλλαγής. Κάναμε το πρώτο βήμα με την εκλογή των τοπικών επιτροπών του Κινήματος στους δήμους όλης της χώρας και προχωράμε».

Σε ερώτηση για τους λόγους αποχώρησης του Ποταμιού, ο δήμαρχος Αθηναίων «μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Θεοδωράκη για ποιο λόγο αποφάσισε 6 μήνες μετά τις εκλογές να φύγει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής», συμπληρώνοντας ότι «όποιος συμμετέχει σε μια εκλογική διαδικασία, πρέπει να αποδέχεται αποτέλεσμα. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατική ηθική και ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς». Παράλληλα, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι στο Ποτάμι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και υπάρχουν στελέχη του που παραμένουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογικών συνεργασιών ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε ότι «οι συνεργασίες γίνονται βάσει προγραμμάτων. Μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα που τα κόμματα συζητούν, όταν έρθει η ώρα θα το δούμε».

Μιλώντας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της αυτοδιοίκησης ο Γιώργος Καμίνης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να προχωρά σε βαθιές μεταρρυθμίσεις και τομές στη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, έρχεται και αλλάζει εκλογικά συστήματα. Θέλει να βάλει πόδι στην τοπική αυτοδιοίκηση και το κάνει με πασαλείμματα που στοχεύουν στις εκλογικές επιβιώσεις κάποιων».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top