ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Μανιάτης: Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, προοδευτική με ευρωπαϊκό πρόσημο

Maniatis_Jannis

Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, προοδευτική με ευρωπαϊκό πρόσημο, τόνισε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για τον νέο φορέα Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση απάντησε πως θεωρεί «προσβλητικό την ερώτηση τίνος, θέλετε να γίνετε συμπλήρωμα… Εμείς ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ στις επόμενες εκλογές-σας μεταφέρω τη βεβαιότητά μου, θα είμαστε από πλευράς ψήφων, οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ.Θα είμαστε ο αντίπαλος της Ν.Δ αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές. Αναφορικά με τις κυβερνήσεις συνεργασίες, πιστεύω βαθιά σε αυτές. Είναι ανιστόρητο να λέει η Ν.Δ, ή ο κ.Τσίπρας, ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματα με αυτοδυναμία. Πρέπει να στηρίζονται στην ισότητα. 

Ο νικητής θα πρέπει να προχωρήσει σε ιδρυτικό συνέδριο, ενώ τα κόμματα μετά πρέπει να προχωρήσουν σε δικά τους συνέδρια για να αποφασίσουν αν θα αυτο-διαλυθούν ή θα διατηρηθούν. Έχω βαθιά εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των προοδευτικών πολιτών και ότι θα πάρουν τη πιο σωστή απόφαση, αφού πρώτα δουν τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα», είπε.

Σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορίας είπε: «Υπάρχουν δυο φορείς που θα απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Ο ένας είναι η τεχνική επιτροπή του κ.Αλιβιζάτου, τον  οποίο εμπιστεύομαι απολύτως και  ο δεύτερος είναι οι εταιρείες της κινητής τηλεφωνίας (σ.σ. σχετικό άρθρο στην Κυριακάτικη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του κ.Α.Δρυμιώτη, (…)ψήφος στους Ελληνες του εξωτερικού)».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top